Cheesecake cu capsuni

Portii
16
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu capsuni

Ingrediente

  • 1 lgt esenta de vanilie
  • Pt. blat:
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 4 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • Pt. umplutura:
  • 1 kg branza dulce cremoasa
  • 150 g zahar pudra (sau dupa gust)
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 500 g capsuni
  • 100 g zahar
  • 1 plic gelatina
  • cateva cirese negre
  • Pt. topping:
  • 350 g capsuni
  • 3-4 lg zahar
  • 100 ml apa
  • 1/2 plic gelatina

Mod de preparare

Blatul: Intr-un blat se pun ouale impreuna cu sarea si zaharul. Se mixeaza pana isi tripleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie si se mai mixeaza putin. Faina amestecata cu praful de copt se toarna peste spuma si se incorporeaza cu miscari usoare. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu diametrul de 26 cm. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt circa 15-20 de minute. Cand incepe sa prinda culoare, se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Umplutura: Capsunile se curata, se spala si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul. Se lasa 10 minute pt a lasa sirop apoi se transfera pe foc. Se lasa sa fiarba impreuna pana incep sa se inmoaie fructele. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se dau prin blender.
Gelatina se pune la hidratat in apa rece, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se incalzeste usor pana se dizolva granulele apoi se toarna peste piureul de capsuni. Se amesteca totul bine.
Crema de branza se pune intr-un bol si se mixeaza cu zaharul pudra. Se adauga smantana pentru frisca si esenta de vanilie si se mixeaza in continuare. Se adauga piureul de capsuni treptat si se mixeaza dupa fiecare pana se obtine o crema omogena.
Se asaza pe un platou blatul. In jurul lui se pune un inel reglabil. Se toarna peste blat crema de branza si se niveleaza. Pt ca aveam cateva cirese, le-am adaugat si pe acestea in crema, dupa ce am turnat-o peste blat. Se da la rece pana a doua zi pentru a avea timp suficient sa se intareasca.
Toppingul: Se curata si se spala capsunile, se taie in bucati mai mici si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si apa. Se da in clocot cat sa se topeasca zaharul si sa se inmoaie fructele. Se lasa sa se raceasca putin.
Se da totul prin blender apoi se transfera din nou intr-o craticioara. Se da din nou cateva clocote. Se lasa la racit.
Intre timp se hidrateaza gelatina apoi se toarna peste piureul de capsuni cat este caldut, nu fierbinte. Se amesteca bine pentru a se dizolva granulele de gelatina, apoi se toarna peste crema de branza. Se da din nou la rece pentru cel putin 2 ore pentru a se inchega toppingul.
Cand este gata, se indeparteaza cu grija inelul reglabil, se orneaza ciocolata topita, cu fructe si frunze de menta, se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb

Chiftele de Legume cu Telina si Porumb
Cele mai apreciate rețete
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
1
Mancaruri cu carne

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata Ruseasca
5
Aperitive

Salata Ruseasca

Salata Ruseasca
Parteneri
Supa crema de legume cu parmezan
Bucataras.RO

Supa crema de legume cu parmezan

MIe imi plac tare mult supele creme de legume, in orice combinatie. Le mananc simple, doar cu crutoane si aromate cu putin...

Supa crema de legume cu parmezan
Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Culinar.RO

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.