Cheesecake cu oreo

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cheesecake cu oreo

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 50 g unt
  • 200 gr biscuiti oreo
  • Pentru crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • 4 biscuiti oreo
  • 3 foi gelatina 5 gr
  • esenta vanilie
  • 2 linguri zahar pudra
  • e lingurite vanilie
  • coaja de portocala
  • Pentru decor:
  • 1 ciocolata poiana+ lapte de cocos
  • 3-4 biscuiti oreo

Mod de preparare

Cei 200 gr de biscuiti oreo se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc.

Untul se pune la topit pe baie de aburi si se amesteca cu cu biscuitii maruntiti.

Pe un platou, punem un inel detasabil si punem amestecul de biscuiti cu unt in interior, nivelam bine. Se da la rece, pana se prepara crema.

Frisca lichida rece se mixeaza pana devine crema.

Separat, mixam mascarponele cu zaharul pudra si vanilia.

Se pune frisca peste mascarpone, coaja de portocala si cei 4 biscuiti taiati mai marunt, se amesteca usor cu o spatula.

Foile de gelatina se pun la hidratat in apa rece, 10 minute, dupa care se scurg bine de apa, se pun intr-un bol pe baie de aburi, pana se topesc.

Gelatina topita se toarna peste crema si se amesteca bine pentru a se omogeniza.

Se scoate blatul din frigider, se pune crema deasupra si se niveleaza. Se da la frigider pentru cateva ore.

Se scoate din frigider, se inlatura inelul detasabil.

Se pregateste ciocolata intr-un bol, cu putin lapte de cocos, se pune pe baie de aburi pana se topeste.

Se orneaza cu biscuiti si ciocolata, dupa care se da din nou la frigider.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa