Cei 200 gr de biscuiti oreo se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc.
Untul se pune la topit pe baie de aburi si se amesteca cu cu biscuitii maruntiti.
Pe un platou, punem un inel detasabil si punem amestecul de biscuiti cu unt in interior, nivelam bine. Se da la rece, pana se prepara crema.
Frisca lichida rece se mixeaza pana devine crema.
Separat, mixam mascarponele cu zaharul pudra si vanilia.
Se pune frisca peste mascarpone, coaja de portocala si cei 4 biscuiti taiati mai marunt, se amesteca usor cu o spatula.
Foile de gelatina se pun la hidratat in apa rece, 10 minute, dupa care se scurg bine de apa, se pun intr-un bol pe baie de aburi, pana se topesc.
Gelatina topita se toarna peste crema si se amesteca bine pentru a se omogeniza.
Se scoate blatul din frigider, se pune crema deasupra si se niveleaza. Se da la frigider pentru cateva ore.
Se scoate din frigider, se inlatura inelul detasabil.
Se pregateste ciocolata intr-un bol, cu putin lapte de cocos, se pune pe baie de aburi pana se topeste.
Se orneaza cu biscuiti si ciocolata, dupa care se da din nou la frigider.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii