Cei 200 gr de biscuiti oreo se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc.
Untul se pune la topit pe baie de aburi si se amesteca cu cu biscuitii maruntiti.
Pe un platou, punem un inel detasabil si punem amestecul de biscuiti cu unt in interior, nivelam bine. Se da la rece, pana se prepara crema.
Frisca lichida rece se mixeaza pana devine crema.
Separat, mixam mascarponele cu zaharul pudra si vanilia.
Se pune frisca peste mascarpone, coaja de portocala si cei 4 biscuiti taiati mai marunt, se amesteca usor cu o spatula.
Foile de gelatina se pun la hidratat in apa rece, 10 minute, dupa care se scurg bine de apa, se pun intr-un bol pe baie de aburi, pana se topesc.
Gelatina topita se toarna peste crema si se amesteca bine pentru a se omogeniza.
Se scoate blatul din frigider, se pune crema deasupra si se niveleaza. Se da la frigider pentru cateva ore.
Se scoate din frigider, se inlatura inelul detasabil.
Se pregateste ciocolata intr-un bol, cu putin lapte de cocos, se pune pe baie de aburi pana se topeste.
Se orneaza cu biscuiti si ciocolata, dupa care se da din nou la frigider.
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii