Se prepară întâi compoziţia din biscuiţi care trebuie să stea la rece : se zdrobesc biscuiţii într-o pungă sau se mărunţesc cu ajutorul robotului, apoi se amestecă cu zahărul pudră şi untul topit.
Se tapetează un vas cu hârtie de copt sau doar se unge cu unt, apoi se presează bine compoziţia de biscuiţi pe fundul formei. Se dă la frigider.
Pentru cremă se pune gelatina la hidratat în cca. 50 ml apă rece pentru 5 minute, apoi se pune la foc mic până se încălzeşte şi se dizolvă.
Smântâna pentru frişcă se combină cu 100 g zahăr şi se bate spumă tare. Apoi se adaugă smântâna , crema de brânză, restul de zahăr şi esenţa şi se omogenizează bine totul. Se încorporează şi gelatina şi se toarnă crema peste blatul de biscuiţi. Se dă desertul la rece până a doua zi.
Se poate servi cu fructe proaspete, sos de fructe sau alte variante la alegere.
Poftă bună!
"Retete pascale" Un tort facut cu mult drag pentru familie, dar si pentru cei dragi! Am ales aceasta combinatie...
Desert tort cu ciocolata alba si cafeaO prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii