Chec cu portocala si scortisoara

Portii
10
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Chec cu portocala si scortisoara

Ingrediente

  • 4 ouă;
  • Un praf de sare;
  • 1 lingură miere de salcâm;
  • 150 ml ulei de măsline;
  • 1 portocală mare;
  • 7 linguri făină;
  • 2 linguri amestec de fulgi de ovăz şi de grâu măcinaţi;
  • O linguriţă praf de copt;
  • 1 jumătate de linguriţă scorţişoară măcinată;
  • 1 linguriţă cacao neagră;

Mod de preparare

Se separă ouăle şi se bat spumă cu mixerul albuşurile împreună cu un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, mierea, uleiul de măsline, coaja rasă şi sucul de la o portocală mare şi se amestecă bine.
Se adaugă şi amestecul de fulgi de ovăz şi de grâu măcinaţi, scorţişoara, făina şi praful de copt, amestecând cu o spatulă sau o lingură de lemn, astfel încât compoziţia să rămână aerată.
Apoi, pentru că eu am obţinut mai devreme o ceaşcă de suc de portocală, deci aprox 150ml, am pus 7 linguri cu făină, dar acum depinde de câte portocale doriţi să folosiţi şi de cât de mari sunt, de aceea aveţi grijă sa păstraţi consistenţa aluatului de la chec.
Din compoziţia rezultată se toarnă într-un castronel şi se amestecă bine cu cacaua.
Se toarnă compoziţia cu cacao într-o tavă de chec pregătită cu foaie de copt, apoi se toarnă şi partea albă şi se coace la foc mic p֗ână se rumeneşte (aprox 35-40 de minute).

Timp total: aprox 50min
Porţii: 10

Poftă Bună!
Daca v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/chec-cu-portocala-si-scortisoara.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia