Intr-un vas se pune laptele la fiert. Inainte de a da in fiert se ia de pe foc, se pune untul se invarte sa se topeasca si se lasa la rece. Zaharul, ouale, scortisoara, cuisoarele si vanilie se pun intr-un vas si se bat cam un minut cu mixerul. Incet se adauga apoi laptele deja racit, Intr-o tava unsa se pune cozonacul bucati si se presara fructele deasupra. Se toarna amestecul de lapte si se da la cuptor la foc potrivit ptr 25 -30 minute.
Eu am facut o prostie aici, am pus amestecul in forme de muffins (sa nu faceti ca mine) si nu a intrat tot laptele si s-a cam ars putin deaspura). Deci trebuie pus in tava.
Sosul caramel
Intr-un vas se pun toate ingredientele si se pun la foc, se fierb cam 5 minute, se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie, se raceste si se pune peste budinca, inghetata sau desertul preferat.
Pt. variatie:
* Sos caramel-scortisoara
Se foloseste reteta de baza + 1/2 lingurita scortisoara.
* Sos caramel-cafea: reteta de baza+1 lingura cafea naturala concentrata.
* Sos caramel-brandy: reteta de baza +1 lingura de brandy
Sos de vanilie
Se fierb toate pe foc potrivit pentru 5 minute amestecand mereu. Cald se pune peste budinca de cozonac sau paine.
Se poate orna cu un mot de frisca si sosul se toarna deasupra.
Este indicat sa se puna in tava ca sa se poate pune tot lichidul (laptele) peste cozonac. In formele de muffins nu incape bine si se cam ard in cazul asta
Am facut un inventar prin frigider si cu ce am gasit, am incropit o prajiturica tare buna si de sezon. Albusurile le aveam in...
Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeuraInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...
Prajitura Bounty
Comentarii