Budinca de Cozonac cu Sos Caramel (Bread Pudding)

Postat pe: 21-11-2010
(0)

Ingrediente

500 ml lapte
55 gr unt
75 gr zahar (eu am pus din cel maro)
3 oua
2 lingurite scortisoara
1/4 lingurita praf de cuisoare
1 lingura esenta de vanilie
bucati taiate de cozonac cat sa incapa in 80% dintr-o cratita de 1 litru (am inlocuit painea cu cozonacul)
stafide
coji de lamaie din dulceata
cirese din dulceata
curmale si smochine tocate toate (nu foarte marunt)
Pentru sosul caramel (reteta de baza):
15o gr zahar maro
250 ml frisca nebatuta
55 gr unt
1 lingura esenta de vanilie
Pentru sosul de vanilie:
250 ml lapte
100 gr zahar
1 lingura vanilie esenta
1 lingura faina
praf de sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Intr-un vas se pune laptele la fiert. Inainte de a da in fiert se ia de pe foc, se pune untul se invarte sa se topeasca si se lasa la rece. Zaharul, ouale, scortisoara, cuisoarele si vanilie se pun intr-un vas si se bat cam un minut cu mixerul. Incet se adauga apoi laptele deja racit, Intr-o tava unsa se pune cozonacul bucati si se presara fructele deasupra. Se toarna amestecul de lapte si se da la cuptor la foc potrivit ptr 25 -30 minute.

Eu am facut o prostie aici, am pus amestecul in forme de muffins (sa nu faceti ca mine) si nu a intrat tot laptele si s-a cam ars putin deaspura). Deci trebuie pus in tava.

Sosul caramel
Intr-un vas se pun toate ingredientele si se pun la foc, se fierb cam 5 minute, se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie, se raceste si se pune peste budinca, inghetata sau desertul preferat.

Pt. variatie:
* Sos caramel-scortisoara
Se foloseste reteta de baza + 1/2 lingurita scortisoara.
* Sos caramel-cafea: reteta de baza+1 lingura cafea naturala concentrata.
* Sos caramel-brandy: reteta de baza +1 lingura de brandy

Sos de vanilie
Se fierb toate pe foc potrivit pentru 5 minute amestecand mereu. Cald se pune peste budinca de cozonac sau paine.
Se poate orna cu un mot de frisca si sosul se toarna deasupra.

Este indicat sa se puna in tava ca sa se poate pune tot lichidul (laptele) peste cozonac. In formele de muffins nu incape bine si se cam ard in cazul asta
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Budinca de Cozonac cu Sos Caramel (Bread Pudding)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Budinca de Cozonac cu Sos Caramel (Bread Pudding)