Briose `Padurea Neagra`

Postat pe: 31-05-2012
(2)

Ingrediente

briose:
3 oua
100 ml unt topit
200 g faina
6 linguri pudra
2 linguri cacao
50 g ciocolata amaruie
1 plic zahar vanilat
1/2 lingurita bicarbonat
7-8 cirese tari
un praf de sare
crema ganache:
100 g ciocolata amaruie (peste 55% cacao)
50 ml frisca lichida
ornare:
300 g frisca lichida
1 plic intaritor frisca
o lingura zahar pudra
ciocolata amaruie
zahar tos
cirese

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Briose:
Ciresele le-am spalat, scos samburii si taiat marunt.

Albusurile in care am pus un praf de sare, le-am batut spuma cu 4 linguri de zahar pudra si zaharul vanilat.
Galbenusurile batute spuma cu 2 linguri de zahar pudra, le-am amestecat cu faina alternand cu untul topit, am adaugat bicarbonatul stins cu putin otet, ciresele taiate marunt, cacaua si ciocolata topita, apoi am turnat usor peste albusuri si amestecand de jos in sus.

Am uns forma de briose cu putin unt topit, am umplut fiecare lacas doar 3/4, apoi briosele le-am copt in cuptorul (preincalzit) 20 de minute.
Dupa ce le-am racit 10 minute, le-am scobit cu o lingurita si le-am umplut cu crema ganache.

crema:
intr-un vas asezat la bain marie, am topit ciocolata, apoi tragand vasul de pe foc am amestecat-o cu frisca lichida.

ornare:
Am batut frisca bine, i-am adaugat intaritorul si zaharul pudra, apoi cu un poche cu dui am ornat deasupra brioselor. Deasupra fiecaruia, am asezat cate o cireasa scaldata in ciocolata topita si presarata cu zahar tos.
Am presarat cu ciocolata amaruie data prin razatoare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Briose `Padurea Neagra`" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

carmenica
•  03.07.2013 18:22:08

da ,zahar pudra cumparat de la market ...din cauza vitezei ,am mancat un cuvant

casandram
•  18.03.2013 08:45:04

cand spui 6 linguri pudra, presupun ca te referi la zahar. De care zahar? De casa sau de cumparat, pt ca cel de cumparat schimba consistenta aluatului.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Briose `Padurea Neagra`