Briose `Padurea Neagra`

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Briose `Padurea Neagra`

Ingrediente

  • briose:
  • 3 oua
  • 100 ml unt topit
  • 200 g faina
  • 6 linguri pudra
  • 2 linguri cacao
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 7-8 cirese tari
  • un praf de sare
  • crema ganache:
  • 100 g ciocolata amaruie (peste 55% cacao)
  • 50 ml frisca lichida
  • ornare:
  • 300 g frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • o lingura zahar pudra
  • ciocolata amaruie
  • zahar tos
  • cirese

Mod de preparare

Briose:
Ciresele le-am spalat, scos samburii si taiat marunt.

Albusurile in care am pus un praf de sare, le-am batut spuma cu 4 linguri de zahar pudra si zaharul vanilat.
Galbenusurile batute spuma cu 2 linguri de zahar pudra, le-am amestecat cu faina alternand cu untul topit, am adaugat bicarbonatul stins cu putin otet, ciresele taiate marunt, cacaua si ciocolata topita, apoi am turnat usor peste albusuri si amestecand de jos in sus.

Am uns forma de briose cu putin unt topit, am umplut fiecare lacas doar 3/4, apoi briosele le-am copt in cuptorul (preincalzit) 20 de minute.
Dupa ce le-am racit 10 minute, le-am scobit cu o lingurita si le-am umplut cu crema ganache.

crema:
intr-un vas asezat la bain marie, am topit ciocolata, apoi tragand vasul de pe foc am amestecat-o cu frisca lichida.

ornare:
Am batut frisca bine, i-am adaugat intaritorul si zaharul pudra, apoi cu un poche cu dui am ornat deasupra brioselor. Deasupra fiecaruia, am asezat cate o cireasa scaldata in ciocolata topita si presarata cu zahar tos.
Am presarat cu ciocolata amaruie data prin razatoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa