Briose `Padurea Neagra`

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Briose `Padurea Neagra`

Ingrediente

  • briose:
  • 3 oua
  • 100 ml unt topit
  • 200 g faina
  • 6 linguri pudra
  • 2 linguri cacao
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 7-8 cirese tari
  • un praf de sare
  • crema ganache:
  • 100 g ciocolata amaruie (peste 55% cacao)
  • 50 ml frisca lichida
  • ornare:
  • 300 g frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • o lingura zahar pudra
  • ciocolata amaruie
  • zahar tos
  • cirese

Mod de preparare

Briose:
Ciresele le-am spalat, scos samburii si taiat marunt.

Albusurile in care am pus un praf de sare, le-am batut spuma cu 4 linguri de zahar pudra si zaharul vanilat.
Galbenusurile batute spuma cu 2 linguri de zahar pudra, le-am amestecat cu faina alternand cu untul topit, am adaugat bicarbonatul stins cu putin otet, ciresele taiate marunt, cacaua si ciocolata topita, apoi am turnat usor peste albusuri si amestecand de jos in sus.

Am uns forma de briose cu putin unt topit, am umplut fiecare lacas doar 3/4, apoi briosele le-am copt in cuptorul (preincalzit) 20 de minute.
Dupa ce le-am racit 10 minute, le-am scobit cu o lingurita si le-am umplut cu crema ganache.

crema:
intr-un vas asezat la bain marie, am topit ciocolata, apoi tragand vasul de pe foc am amestecat-o cu frisca lichida.

ornare:
Am batut frisca bine, i-am adaugat intaritorul si zaharul pudra, apoi cu un poche cu dui am ornat deasupra brioselor. Deasupra fiecaruia, am asezat cate o cireasa scaldata in ciocolata topita si presarata cu zahar tos.
Am presarat cu ciocolata amaruie data prin razatoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia