Baclava inghetata

Postat pe: 08-04-2016
(0)

Ingrediente

1 pachet foi de aluat
70 gr unt topit
1 cana alune nesarate si nuci
1 cutie medie de inghetata de vanilie
Pentru sirop:
8 linguri de zahar
2 linguri de miere
1 lingura scortisoara macinata
2 linguri esenta de vanilie
sucul de la 1 portocala

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Intindem o foaie de prospetime, scoatem inghetata din cutie si trebuie sa ii dam o forma dreptunghiulara. Inainte sa ii dam o forma dreptunghiulara, trebuie sa lasam inghetata la temperatura camerei timp de 20-30 de minute ca sa o putem modela. O introducem in congelator ca sa se intareasca bine de tot.

Topim untul. Cu un cutit am tocat putin nucile si alunele. Cu o pensula ungem pe rand cate o foaie cu unt iar apoi presaram nucile si alunele. Procedam astfel cu fiecare foaie pana avem un strat de 8 foi. Se taie patratul foii in triunghiuri.

Preincalzim cuptorul la 150 grade C. Captusim o tava cu hartie de copt si le coacem aproximativ 20 de minute la 150 grade C. Le supraveghem ca sa nu se arda. Trebuie sa prinda o culoare aurie la suprafata.

Intre timp facem siropul. Punem intr-o craticioara cele 8 linguri de zahar, mierea, scortisoara, esenta de vanilie si sucul de la o portocala. Lasam la foc mic pana se topeste zaharul si se ingroasa. Amestecam continuu. Luam craticioara de pe foc si o lasam deoparte.

Scoatem triunghiurile din cuptor si le ungem bine cu sirop. Lasam putin sa se raceasca. Intre timp scoatem inghetata, o desfacem din folie si o taiem in triunghiuri mici. Punem un triunghi de baclava jos, apoi un triunghi de inghetata si inca un triunghi de baclava.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Baclava inghetata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Baclava inghetata