Zacusca de Vinete

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Zacusca de Vinete

Ingrediente

  • 8 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 3 kg de gogosari
  • 2 kg ceapa
  • 1 l suc de rosii
  • 2 plicuri de conservant
  • 1 l ulei
  • 5 foi de dafin
  • 3 linguri de sare mare
  • 1 lingurita piper macinat

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt si se pune iintr-o cratita mare impreuna cu uleiul la fiert. Se acopera cu un capac, se amesteca din cand in cand, se fierbe cam o ora jumatate.

Vinetele, ardeii kapia si gogosarii se coc pe gratar, se curata de coaja si se dau prin masina de tocat.

Se pun intr-o oala mare, impreuna cu ceapa fiarta, sarea, piperul, foile de dafin. Se amesteca bine si se pune la fiert la foc mic, cam 1ora. Adaugam si conservantul si sucul de rosii si mai lasam la fiert jumatate de ora-1 ora.

Se amesteca mereu pentru a nu se arde zacusca.

Borcanele se spala din timp si se pun la uscat.

Cand zacusca este gata, borcanele se pun intr-o tava de cuptor, sau se pune cate o lama de cutit si se toarna cate putin din zacusca pana completam toate borcanele.

Incalzim putin ulei pe foc si turnam deasupra la fiecare borcan de zacusca.

Se inchid bine borcanele cu capace curate.

In oala in care am facut zacusca am pus apa, o incalzim si punem borcanele cu hartie printre ele si lasam la sterilizat. Dupa ce incepe sa clocoteasca se mai lasa 10-15 minute. Se lasa in apa pana a doua zi.

Mi-au iesit cam 22 de borcane mici.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa