Zacusca de Peste

Complexitate
ridicata
Zacusca de Peste

Ingrediente

  • -1 kg ceapa
  • -1 kg morcovi
  • -5 kg gogosari
  • -2,5 kg peste
  • -750 ml ulei
  • -1 l suc de rosii (sau un borcan pasta de rosii care va fi diluata)
  • -sare neiodata
  • -piper
  • -foi de dafin

Mod de preparare

1. Coci gogosarii. Pe masura ce se coc ii pui intr-un vas, ii sarezi si ii acoperi cu un capac; in felul acesta se vor curata foarte usor.

2. In paralel, pui pestele la fiert in apa cu putina sare; si cand este gata, il strecori, il lasi sa se raceasca, dupa care il dezosezi si il dai prin masina de tocat.

3. Cureti ceapa, morcovul si le dai prin masina de tocat, sau robot, sau mai stiu eu ce alta inventie menita sa-ti usureze munca

4. Dai si gogosarii copti prin masina de tocat.

Intr-o cratita de cca 10 l pui uleiul sa se incinga. Pui ceapa. Cand devine translucida, pui morcovul, lasi impreuna cateva minute, pui gogosarii, pestele si sucul de omogenizand. Adaugi sare-nu prea multa de la inceput, tinand cont ca gogosarii au mai primit o portie inainte de a fi curatati, piperul si foil de dafin si pui cratita in cuptorul aragazului, pe trrosii, etapta 6-asta insemnand 180gr C, pna cand scade zeama si uleiul se ridica la suprafata.

Umpli borcanele, le infiletezi, capsezi sau legi cu celofan dublu si pui la sterilizat intr-un vas incapator, pentru cca 1 si 1/2 ora.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie