Zacusca de Peste

Complexitate
ridicata
Zacusca de Peste

Ingrediente

  • -1 kg ceapa
  • -1 kg morcovi
  • -5 kg gogosari
  • -2,5 kg peste
  • -750 ml ulei
  • -1 l suc de rosii (sau un borcan pasta de rosii care va fi diluata)
  • -sare neiodata
  • -piper
  • -foi de dafin

Mod de preparare

1. Coci gogosarii. Pe masura ce se coc ii pui intr-un vas, ii sarezi si ii acoperi cu un capac; in felul acesta se vor curata foarte usor.

2. In paralel, pui pestele la fiert in apa cu putina sare; si cand este gata, il strecori, il lasi sa se raceasca, dupa care il dezosezi si il dai prin masina de tocat.

3. Cureti ceapa, morcovul si le dai prin masina de tocat, sau robot, sau mai stiu eu ce alta inventie menita sa-ti usureze munca

4. Dai si gogosarii copti prin masina de tocat.

Intr-o cratita de cca 10 l pui uleiul sa se incinga. Pui ceapa. Cand devine translucida, pui morcovul, lasi impreuna cateva minute, pui gogosarii, pestele si sucul de omogenizand. Adaugi sare-nu prea multa de la inceput, tinand cont ca gogosarii au mai primit o portie inainte de a fi curatati, piperul si foil de dafin si pui cratita in cuptorul aragazului, pe trrosii, etapta 6-asta insemnand 180gr C, pna cand scade zeama si uleiul se ridica la suprafata.

Umpli borcanele, le infiletezi, capsezi sau legi cu celofan dublu si pui la sterilizat intr-un vas incapator, pentru cca 1 si 1/2 ora.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura