Curatam ceapa si o macinam. Punem intr-o cratita 1/2 l ulei si calim ceapa cu un pic de sare pana aceasta se inmoaie.
Gogosarii ii curatam de samburi, ii spalam apoi ii macinam si ii calim separat pe 1/2 l ulei cu un pic de sare pana pasta se ingroasa (circa 1 ora ii lasam la calit ).
Vinetele le coacem apoi le curatam si le lasam la scurs. Le macinam si pe acestea.
Dupa ce am terminat de calit ceapa si gogosarii intr-o alta cratita mai mare punem restul de ulei, 1 l, adaugam ceapa si gogosarii caliti in prealabil apoi adaugam si vinetele macinate si lasam sa fiarba impreuna circa 30 minute (timp in care vom amesteca continu), dupa care adaugam cei 750 ml bulion si sare daca mai e nevoie.
Dupa ce am adaugat bulionul lasam sa mai fiarba aproximativ 40 minute dupa care adaugam 1 lingura salicil.
Asezam zacusca in borcane, le capsam si le dam la dust uscat (in paturi ) pana a doua zi.
Este o reteta de cartofi cu maioneza la cuptor, inspirata de la Andreea-Caroline. Multumesc, Andreea, pentru aceasta reteta!...
Cartofi auriiO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii