Operatii pregatitoare:
Gogosarii se coc in cuptor apoi se curata de pielita, seminte, cotoare si se toaca marunt. Vinetele se coc in cuptor sau direct pe flacara, se curata si le lasa la scurs. Ceapa se toaca marunt. Morcovul curatat se rade prin razatoarea de mere. Rosiile se paseaza, inlaturandu-se semintele.
Preparare:
Intr-un ceaun de tuci se toarna cam 500ml ulei in care rasturnam ceapa tocata si o calim la foc mic pana ce se inmoaie bine. Peste ea adaugam morcovul ras si tinem pe foc amestecul pana ce se caleste foarte bine. Adaugam vinetele tocate marunt, gogosarii, foi de dafin, piper boabe, sare dupa gust, sucul de rosii si bulionul.
Compozitia astfel obtinuta se fierbe la foc mic (ATENTIE! Trebuie acoperita ca sare in toate partile. Am patit-o :), mi-am facut tavanul si peretii de comanda) pana ce se scade bine. Este gata atunci cand uleiul incepe sa iasa deasupra.
Se toarna fierbinte in borcane sterilizate se infileteaza capacele si se introduc la cuptor cam pentru 20 min la foc potrivit.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii