Intr-un vas incingem uleiul si punem la inabusit cu cateva linguri cu apa ceapa si morcovul tocate. Lasam cca 5 minute, apoi adaugam si ardeiul tocat marunt... amestecam si punem si rosiile pe care eu le-am bagat la robot. Asezonam cu sare si piper si lasam sa fiarba.
Intre timp dam in cateva clocote orezul, apoi il clatim cu apa rece. Cand legumele au fiert adaugam orezul, lasam pe foc cca 10 minute sa se imbine orezul cu toate aromele din vas amestecand incontinuu sa nu se lipeasca orezul de fundul vasului, adaugam usturoiul tocat marunt si verdeata proaspat tocata.
Punem tocana fierbinte in borcanele spalate si uscate in prealabil, apoi le punem intr-un vas in care am asezat un prosopel, turnam apa si le fierbem la bain-marie o ora dupa ce a dat apa in clocot.
Se lasa la racit in aceeasi apa pana a doua zi apoi se depoziteaza in camara.
Se serveste rece sau calda dupa preferintele fiecaruia sau pur si simplu intinsa pe felii de paine.
Pff, de vreo 3 ani am în plan acest desert minunat, teoretic simplu, de când l-am savurat la un restaurant de pe...
Desert Cusma lui GugutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii