Tocana de Legume

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

2 kg ardei kapia rosii
2 kg rosii
3 cepe potrivite
4-5 morcovi maricei
500 ml ulei asa e reteta dar eu am pus doar 350 ml
250 g orez
3 catei de usturoi
frunze de patrunjel si telina cate o legatura din fiecare
sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Intr-un vas incingem uleiul si punem la inabusit cu cateva linguri cu apa ceapa si morcovul tocate. Lasam cca 5 minute, apoi adaugam si ardeiul tocat marunt... amestecam si punem si rosiile pe care eu le-am bagat la robot. Asezonam cu sare si piper si lasam sa fiarba.

Intre timp dam in cateva clocote orezul, apoi il clatim cu apa rece. Cand legumele au fiert adaugam orezul, lasam pe foc cca 10 minute sa se imbine orezul cu toate aromele din vas amestecand incontinuu sa nu se lipeasca orezul de fundul vasului, adaugam usturoiul tocat marunt si verdeata proaspat tocata.

Punem tocana fierbinte in borcanele spalate si uscate in prealabil, apoi le punem intr-un vas in care am asezat un prosopel, turnam apa si le fierbem la bain-marie o ora dupa ce a dat apa in clocot.
Se lasa la racit in aceeasi apa pana a doua zi apoi se depoziteaza in camara.
Se serveste rece sau calda dupa preferintele fiecaruia sau pur si simplu intinsa pe felii de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tocana de Legume" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

clau17
•  17.10.2009 14:05:11

ceu Lucia
poti sa-mi spui cate borcane ies din aceasta compozitie as dori si eu sa fac

lucia_bp
•  04.09.2009 18:33:40

Foarte buna reteta !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tocana de Legume