Semipreparate de Tip `Gospodina` - Gulii Umplute

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Semipreparate de Tip `Gospodina` - Gulii Umplute

Ingrediente

  • 450 g carne macinata porc/vita/pui/curcan
  • 10-15-20 gulioare (depinde de marimea lor)
  • 2 cepe mari
  • untura /ulei pentru calit ceapa
  • 150 g orez
  • verdeata frunze (marar
  • patrunjel)
  • sare
  • piper
  • boia (optional)

Mod de preparare

Se pune in cratita uleiul cu ceapa taiata marunt (care a fost spalata si curatata inainte). Se caleste putin dupa care se adauga orezul si putina apa rece. Se tine pe foc amestecand mereu sa nu se prinda de fundul cratitei. Se trage de pe foc, se lasa deoparte la racit si se trece apoi la pasul urmator.

Se ia carnea, se amesteca cu verdeata, sarea, piperul, boiaua (daca folositi), apoi se adauga si orezul, deja racorit. Se amesteca bine dupa care se iau gulioarele. Se curata de coaja, se spala bine si cu ajutorul unei lingurite/cutitas se scobesc. Miezul obtinut nu se arunca, se pune deoparte. Se ia cu lingurita din amestecul de carne, se umplu gulioarele si se pun, una langa alta intr-o punga de plastic, se portioneaza, se eticheteaza, se dateaza si se pun la congelator.

Se pastreaza pana la 6 luni de zile. Cand doriti sa le pregatiti iarna, doar le scoateti din punga, se pun direct in cratita si se fierb. Sosul pentru gulioarele umplute se face cam in felul urmator. . . in putin ulei se pune putina faina, se caleste, se stinge cu supa de oase si cu bulion, se potriveste de sare si se fierbe 30 de minute, apoi se toarna peste guliile care fierb in apa, se dau la cuptor pentru 45 de minute.

Se servesc cu smantana sau cu iaurt pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie