Ingrediente
● Rosii |
● Ulei de masline |
● Mirodenii (la alegerea si gustul fiecaruia) |
● Usturoi |
● piper |
● ardei iute |
● boabe de mustar |
● dafin etc |
● Nu scriu nimic la timp de preparare pt ca nu avem altceva de facut decat sa asteptam uscarea in rest, max o ora sa le punem in borcane, scriem si depozitam |
Mod de preparare
Alegem rosii bine coapte, cu gust pregnant de plina vara. Le taiem sferturi, felii, cum vrem si cum vom vrea sa le folosim si le punem in aparatul de uscat, pan cand vedem ca sunt uscate dar gumoase (oaresicum... )
Pregatim borcane cu filet, stratificam rosiile cu mirodeniile cuviincioase fiecarui preparat ce se va bucura de ele (scriem pe eticheta borcanului: "Pt. pizza" - si atunci presaram usturoi si busuioc printre feliile de rosii; sau "Pt. sosuri" - nici o mirodenie, vom stabili gustul sosului functie de preparat si nu de rosii etc)
Le putem pastra ca atare, in pungi de hartie, impreuna cu alte uscaturi si rontai la televizie in loc de popKorn. . .
O mentiune speciala pt. cei care vor sa reduca fumatul ori sunt in perioada de grele incercari: in loc de guma de mestecat sau alte cele, rontaiti uscaturi (mai ales smeura sau mure - samburiceii aia mici si suparatori va vor da atat de mult de furca incat pana nu-i zdrobiti cu inversunare n-o sa puteti fuma in liniste :)) Astfel, timpul intre doua tigari va fi mult mai mare, iar vitaminele si sarurile minerale din fructele rontaite vor inlocui ceea ce ne fura nicotina!
Uscati si papaia, mango si banane: surse nepretuite de enzime, extrem de folositoare la digestie (cateva felioare de papaia, dupa o masa copioasa inlocuiesc orice adjuvant: colebil, extradigest sau altele de tip digestiv sau de tranzit intestinal - v-o spun din propria-mi experienta)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rosii Uscate, Conservate in Ulei si Mirodenii" nu uita sa ii faci un review.
Pregatim borcane cu filet, stratificam rosiile cu mirodeniile cuviincioase fiecarui preparat ce se va bucura de ele (scriem pe eticheta borcanului: "Pt. pizza" - si atunci presaram usturoi si busuioc printre feliile de rosii; sau "Pt. sosuri" - nici o mirodenie, vom stabili gustul sosului functie de preparat si nu de rosii etc)
Le putem pastra ca atare, in pungi de hartie, impreuna cu alte uscaturi si rontai la televizie in loc de popKorn. . .
O mentiune speciala pt. cei care vor sa reduca fumatul ori sunt in perioada de grele incercari: in loc de guma de mestecat sau alte cele, rontaiti uscaturi (mai ales smeura sau mure - samburiceii aia mici si suparatori va vor da atat de mult de furca incat pana nu-i zdrobiti cu inversunare n-o sa puteti fuma in liniste :)) Astfel, timpul intre doua tigari va fi mult mai mare, iar vitaminele si sarurile minerale din fructele rontaite vor inlocui ceea ce ne fura nicotina!
Uscati si papaia, mango si banane: surse nepretuite de enzime, extrem de folositoare la digestie (cateva felioare de papaia, dupa o masa copioasa inlocuiesc orice adjuvant: colebil, extradigest sau altele de tip digestiv sau de tranzit intestinal - v-o spun din propria-mi experienta)
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rosii Uscate, Conservate in Ulei si Mirodenii" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany