Rosii Uscate Ca la Soare

Postat pe: 06-08-2014
(0)

Ingrediente

60 buc rosii
10 linguri amestec de condimente (oregano, busuioc, cimbru, usturoi, ardei iute)
20 linguri ulei de masline extravirgin presat la rece
5 linguite sare roz de Himalaya

Mod de preparare

Una dintre cele mai vechi metode de conservare a legumelor este conservarea prin uscare la soare. Pentru ca uscarea la soare necesita un climat cu o temperatura constanta si o umiditate scazuta cel putin 3 zile la rind, este ca un joc de noroc sa incerc aceasta metoda, asa ca, pentru deshidratarea legumelor, folosesc un deshidrator electric.

Rosiile uscate sunt delicioase, pot fi folosite ca o gustare savuroasa, ca si garnitura pentru salate si supe dar si in multe feluri de mancare carora le dau o textura si savoare deosebita.

Pentru ca anul acesta am avut o recolta buna de rosii Noir de Crimee, am folosit pentru deshidratare aceste rosii cu un gust incredibil de bun.

Taiem rosiile felii subtiri, de 4-5 mm. grosime.

Punem feliile de rosii in straturi intr-un vas, presarand peste fiecare strat condimente, sare si ulei.

Lasam 30 de minute sa se intrepatrunda aromele apoi le asezam in tava de deshidratare pe o hartie de copt. Lasam rosiile la deshidratat timp de 12 ore la o temperatura de 40 grade c.

Dupa deshidratare pastram rosiile intr-un recipient ermetic inchis, timp de 2 luni.

Va doresc Pofta Buna!
Ca o gustare crocanta, ca si garnitura pentru salate si supe, in multe feluri de mancare carora le dau o savoare deosebita
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Rosii Uscate Ca la Soare" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Rosii Uscate Ca la Soare