Rosii si Ardei la Borcan

Complexitate
redusa
Rosii si Ardei la Borcan

Ingrediente

  • rosii
  • ardei grasi

Mod de preparare

Cantitatile dupa dorinta. Se iau rosii mai frumoase, pot sa fie si din cele mai urate, putin lovite (se taie jos parte aaia), sau ciupite de pasari, nu are importanta, doar sa nu fie mucegaite sau moi. Eu pun la borcan rosiile cazute pe jos, din cele mai mici, sau pe cele putin patate, dar desigur si din cele frumoase. De regula nu arunc nimic.

Se pun pentru cateva secunde in oala cu apa clocotita dupa care se scot de acolo si se pun direct intr-un vas cu apa rece. Asta ca sa se poate decoji usor. Dupa ce se decojesc se taie in doua, se scot semintele, si apoi se taie fasiute sau cubulete, ( dupa dorinta).

Se pune un strat cam de 2 degete intr-un borcan curat si se trece la pasul urmator. Se taie ardeii in 4, se scot cotoarele cu semintele ( daca vreti sa pastrati semintele ptr anul viitor sa va faceti rasaduri e ok) si apoi se taie in fasiute subtiri. Se pune un start de ardei peste rosiile din borcan. Stratul de ardei este ceva mai subtire decat cel de rosii, se continua cu straturile pana la umplerea borcanului.

Se capseaza (sau se insurubeaza) si se pun borcanele in oale adanci. Pe fundul oalelor( oalei) se pune un prosopel, peste el borcanul si la urma apa calda de la robinet. Apa trebui sa acopere borcanele pana la 3/4. Se tine la foc (la dunst) pentru o ora. Dupa ce a trecut ora, se inchide aragazul si se lasa borcanele in apa fierbinte pana a doua zi sa se raceasca acolo. Se scot apoi, se sterg si se pun in camara.

Rosiile si ardeii pregatiti asa se folosesc la ciorbite, fripturi, ghivece, la fel de fel de combinatii in zilele de post.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.