Ingrediente
● rosii |
● ardei grasi |
Mod de preparare
Cantitatile dupa dorinta. Se iau rosii mai frumoase, pot sa fie si din cele mai urate, putin lovite (se taie jos parte aaia), sau ciupite de pasari, nu are importanta, doar sa nu fie mucegaite sau moi. Eu pun la borcan rosiile cazute pe jos, din cele mai mici, sau pe cele putin patate, dar desigur si din cele frumoase. De regula nu arunc nimic.
Se pun pentru cateva secunde in oala cu apa clocotita dupa care se scot de acolo si se pun direct intr-un vas cu apa rece. Asta ca sa se poate decoji usor. Dupa ce se decojesc se taie in doua, se scot semintele, si apoi se taie fasiute sau cubulete, ( dupa dorinta).
Se pune un strat cam de 2 degete intr-un borcan curat si se trece la pasul urmator. Se taie ardeii in 4, se scot cotoarele cu semintele ( daca vreti sa pastrati semintele ptr anul viitor sa va faceti rasaduri e ok) si apoi se taie in fasiute subtiri. Se pune un start de ardei peste rosiile din borcan. Stratul de ardei este ceva mai subtire decat cel de rosii, se continua cu straturile pana la umplerea borcanului.
Se capseaza (sau se insurubeaza) si se pun borcanele in oale adanci. Pe fundul oalelor( oalei) se pune un prosopel, peste el borcanul si la urma apa calda de la robinet. Apa trebui sa acopere borcanele pana la 3/4. Se tine la foc (la dunst) pentru o ora. Dupa ce a trecut ora, se inchide aragazul si se lasa borcanele in apa fierbinte pana a doua zi sa se raceasca acolo. Se scot apoi, se sterg si se pun in camara.
Rosiile si ardeii pregatiti asa se folosesc la ciorbite, fripturi, ghivece, la fel de fel de combinatii in zilele de post.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rosii si Ardei la Borcan" nu uita sa ii faci un review.
Se pun pentru cateva secunde in oala cu apa clocotita dupa care se scot de acolo si se pun direct intr-un vas cu apa rece. Asta ca sa se poate decoji usor. Dupa ce se decojesc se taie in doua, se scot semintele, si apoi se taie fasiute sau cubulete, ( dupa dorinta).
Se pune un strat cam de 2 degete intr-un borcan curat si se trece la pasul urmator. Se taie ardeii in 4, se scot cotoarele cu semintele ( daca vreti sa pastrati semintele ptr anul viitor sa va faceti rasaduri e ok) si apoi se taie in fasiute subtiri. Se pune un start de ardei peste rosiile din borcan. Stratul de ardei este ceva mai subtire decat cel de rosii, se continua cu straturile pana la umplerea borcanului.
Se capseaza (sau se insurubeaza) si se pun borcanele in oale adanci. Pe fundul oalelor( oalei) se pune un prosopel, peste el borcanul si la urma apa calda de la robinet. Apa trebui sa acopere borcanele pana la 3/4. Se tine la foc (la dunst) pentru o ora. Dupa ce a trecut ora, se inchide aragazul si se lasa borcanele in apa fierbinte pana a doua zi sa se raceasca acolo. Se scot apoi, se sterg si se pun in camara.
Rosiile si ardeii pregatiti asa se folosesc la ciorbite, fripturi, ghivece, la fel de fel de combinatii in zilele de post.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Rosii si Ardei la Borcan" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
cartederetete.ro
• 16.08.2011 22:52:21
Cat de bine explici si chiar pe intelesul tuturor.Cred ca si maruntelele mele s-ar descurca dupa indrumarile tale...sa invete sa citeasca si aici le trimit
dumiany
• 23.06.2010 13:45:14
draga pupi esti extraordinara,explici tot in amanunte pt toti nestiutorii.felicitari si mergi asa mai departe.
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 16.08.2011 22:57:09
mitinita, mersi mult....fiul meu imi spune mereu ca ma pierd in amanunte si nu are rabdare sa ma asculte ( ha, ha)...te pup