Muraturi Asortate la Butoi (65 Litri)

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Sare - 1 lingura la 1 litru de apa
Usturoi - 4 capatani
Telina (radacina) - 2 buc Telina (frunze) - 10 tije (tulpini)
Marar (bete) - 2 buchete
Ardei capia (verde)-2 kg
Varza rosie-3 capatani
Gogonele-3 kg
Pepene verde (lubenita) mic - 15-20 buc
Conopida-3 capatani
Varza alba - 2 capatani
Castraveti Cornichon (lung 10-12 cm) - 3 kg
Hrean - 3 legaturi
Morcovi - 3 kg
Sfecla rosie - 2 buc

Mod de preparare

- Se sterilizeaza butoiul (ca la varza!);
- Se fierbe apa cu sarea. Se pune rece peste ingredientele aranjate bine in butoi. Conopida, inainte de a o introduce, se tine 1/2 ore in apa clocotita cu sare. La fel si varza, taiata in 1/4 ( sferturi );
- Se pritoceste la 2 zile timp de 2 saptamani.
- Deasupra se pune o cruce din lemn si o piatra plata spalata, pentru a apasa continutul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Muraturi Asortate la Butoi (65 Litri)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

codruta1990
•  24.12.2012 18:40:32

Interesanta reteta. Pentru doamnele care nu au timp sa puna muraturi le recomand site-ul www.delamama.ro de unde pot comanda muraturi traditionale romanesti.
Spor la muraturi, doamnelor!

LORY
•  17.10.2008 22:13:15

Felicitari!! foarte buna aceasta reteta
am trecut-o la favorite sa nu o pierd :)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Muraturi Asortate la Butoi (65 Litri)