Muratura de Vinete cu Ardei Gras

Postat pe: 10-10-2009
(1)

Ingrediente

vinete
ardei gras, de culori diferite
usturoi
zeama de lamaie
ulei de masline
sare grunjoasa
cimbru
marar
frunze de telina
hrean
Solutia:
picant fix, dulce-acrisor
pentru muraturi
otet alimentar de 9 grade
zahar

Mod de preparare

Spalati si stergeti vinetele de apa.

Curatati-le de coaja, taiati-le cubulete, sarati-le, stropiti-le cu zeama de lamaie si lasati-le sa stea intr-o strecuratoare, de pe o zi pe alta.

Scurgeti-le bine.

Taiati feliute potrivite, ardeii, spalati si curatati de cotor si seminte si curatati usturoiul.

Trageti in putin ulei incins vinetele, doar cateva minute, pana devin usor sticloase si se auresc putin, astfel incat sa ramana intregi, apoi lasati-le la racit.
Nu trebuie scurse de ulei.

Asezati in borcanele sterilizate, peste cimbru, marar, frunze de telina, alternativ, un rand de vinete, un rand de ardei- fie amestecati, fie pe culori- cum va place- si catei de usturoi printre ele.

Umpleti astfel borcanele, pe 3/4.

Pregatiti solutia conform indicatiilor de pe plic si turnati fierbinte in borcane, astfel incat ingredientele sa fie acoperite complet.

Legati borcanele si dati la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc complet.


Nu am trecut cantitati deoarece acestea depind de cata muratura se doreste si de grosimea straturilor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Muratura de Vinete cu Ardei Gras" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

michellesanda
•  12.10.2009 20:18:23

si ce gust au?
pare ff interesanta reteta!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Muratura de Vinete cu Ardei Gras