Se spala bine legumele si zarzavaturile, se aleg cele/cei sanatosi. Borcanele se sterilizeaza prin spalare si uscarea lor in cuptor la temperatura foarte mica. Se pune pe fundul borcanelor, cateva bete de marar, un catel de usturoi, fir de hrean si se incepe aranjarea legumelor si zarzavaturilor dupa cum va e placul si dorinta.
Deasupra se pune bete de marar si intre legume se mai aranjeaza fire de hrean (si frunze de visin cine are). Se pune la foc o oala mare cu apa, sarea, boabele de piper, frunzele de dafin. Cand incepe sa fiarba se adauga otetul, se da un clocot, se ia de pe foc.
Apa fierbinte se pune peste legumele din borcane, se lasa asa circa jumate de ora, apoi, daca mai este cazul se mai adauga din saramura, se pun capacele se lasa la racit intre paturi.
Se aranjeaza pe tavi, se lasa cateva zile in ele (cand incepe fermentarea se poate sa iasa putina apa din borcane). Dupa faza asta se curata borcanele pe dinafara, se aranjeaza pe rafturi in camara.
Se asteapta iarna si apoi se consuma cu fripturica.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii