Legume si Zarzavaturi la Borcan (in Saramura)

Postat pe: 21-11-2010
(0)

Ingrediente

10 lt apa
500 gr sare grunjoasa (sau dupa gust, poate nu va place asa sarati)
1/2 lt otet (sau mai putin, dupa cum va e placul)
legume si zarzavaturi (castraveti, conopida, ardei, varza rosie, morcovi, gogonele)
bete de marar
fire de hrean
catei de usturoi cam 4 bucati la borcan
boabe de piper
frunze de dafin

Mod de preparare

Se spala bine legumele si zarzavaturile, se aleg cele/cei sanatosi. Borcanele se sterilizeaza prin spalare si uscarea lor in cuptor la temperatura foarte mica. Se pune pe fundul borcanelor, cateva bete de marar, un catel de usturoi, fir de hrean si se incepe aranjarea legumelor si zarzavaturilor dupa cum va e placul si dorinta.

Deasupra se pune bete de marar si intre legume se mai aranjeaza fire de hrean (si frunze de visin cine are). Se pune la foc o oala mare cu apa, sarea, boabele de piper, frunzele de dafin. Cand incepe sa fiarba se adauga otetul, se da un clocot, se ia de pe foc.

Apa fierbinte se pune peste legumele din borcane, se lasa asa circa jumate de ora, apoi, daca mai este cazul se mai adauga din saramura, se pun capacele se lasa la racit intre paturi.

Se aranjeaza pe tavi, se lasa cateva zile in ele (cand incepe fermentarea se poate sa iasa putina apa din borcane). Dupa faza asta se curata borcanele pe dinafara, se aranjeaza pe rafturi in camara.

Se asteapta iarna si apoi se consuma cu fripturica.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Legume si Zarzavaturi la Borcan (in Saramura)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Legume si Zarzavaturi la Borcan (in Saramura)