Gogosari Murati

Postat pe: 27-09-2010
(5)

Ingrediente

5 kg gogosari rosii
750 ml otet alimentar de 9 grade
100 ml ulei
150 g zahar
3-5 linguri sare grunjoasa
1 l apa
1 lingura boabe de piper
1 leg frunze telina
cimbru
marar uscat
hrean
2-4 buc foi de dafin

Mod de preparare

Spalati gogosarii, scurgeti-i si scurtati-i de codita. Crapati-i in patru (sub forma de cruce) in partea opusa coditei, facand o taietura de 1-3 cm lungime si controlati-i sa nu fie stricati in interior.

Separat, puneti la fiert, intr-un vas, apa cu otetul, zaharul, sarea si uleiul.

Opariti pe rand gogosarii, cate 5 min, din momentul in care apa incepe sa fiarba, intorcandu-i, apoi scoateti-i in strecuratoare si lasati-i la scurs (cu taietura in jos) si la racit. Claditi-i in borcane, cu codita in jos, peste un strat format din frunze de telina, cimbru, marar uscat, foi de dafin si ati presarat boabe de piper.

Dati in clocot amestecul in care ati oparit gogosarii si turnati-l fierbinte, in borcane, peste gogosari. Capsati si dati borcanele la dunst uscat (intre paturi), pana se racesc coplet.

Depozitati in loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gogosari Murati" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  28.10.2009 14:13:01

Eli,
Multumesc.
Fie se pune zahar, fie miere, ambele indulcesc putin muratura si contribuie la conservare.

eli
•  27.10.2009 21:22:51

eu mai adaug si miere de albine pt conservare,oricum felicitari,arata f bine si tre sa fie si gustosi,felicitari!

looqpool
•  02.10.2009 00:10:57

ce frumosi rosii sint...

adi
•  01.10.2009 21:51:03

off ce bine arata ... si ce buni trebuie sa fie gogosarii astia la gust ...

galinahodos
•  06.10.2009 21:00:53

sunt moarta dupa ei

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gogosari Murati