Gogosari in otet

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

10 kg de gogosari
1 l otet de 9 grade
3 l de apa
4 aspirine (câte una de fiecare litru de lichid)
200 g de miere
200 g de zahar
câteva foi de dafin
frunze de telina
câte 10 g sare la fiecare litru de lichid (40g)
piper boabe

Mod de preparare

Spalati gogosari si lasati-i sa se zvinte fara sa îi stergeti de apa. Puneti într-un vas mare la fiert otetul, apa, zaharul, sarea, aspirinele zdrobite, aromele si mierea si lasati sa dea în clocot pe foc potrivit. Gogosarii intregi sau taiati în felii opariti-i câteva minute în otetul fierbinte - pâna incep sa îsi schimbe usor culoarea. Pe masura ce îi opariti, puneti gogosarii în borcan, acoperiti si când cantitatea este la o treime din volumul borcanului, turnati lichidul în care au fost opariti gogosarii, astfel incat sa îi acopere lejer.

Completati cu restul de gogosari opariti în acelasi mod, puneti lichid cât sa îi acopere si presati usor cu câteva felii de hrean. Legati cu celofan dublu si puneti borcanele în camara la loc aerisit.

Postat initial de: Idora
pe: http://www.desprecopii.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gogosari in otet" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

eli
•  17.10.2007 18:59:44

Este aproape la fel cu reteta pe care o folosesc eu de multi timp.Va garantez ca acesti gogosari sunt deliciosi.Doar ca eu nu pun aspirine,ci seminte de mustar,pt ca au rolul de a conserva si mai adaug ceapa si morcovi rondele.Dau si aspect frumos borcanelor si au si un gust bun.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gogosari in otet