Ardeii ii curatam cat putem de bine, de seminte si ii spalam. Daca nu reusim sa scoatem ca la carte semintele, nu e nici un bai… se vad frumos in borcan! Fierbem otetul cu zaharul pana se topeste si formeaza un sirop (dureaza aproximativ 30 minute).
Ardeii spalati i-am tocat in prima faza in 3-4 pana mi-a venit ideea ca de fapt vreau sa ii pasez si dulceata mea sa arate mai degraba ca o pasta! Asa ca pe ultimii i-am pus intregi la fiert! Dupa ce au fiert 10 minute si s-au inmuiat am bagat blenderul vertical si i-am pasat bine.
Am lasat dulceata sa fiarba pana am adus-o la consistenta pe care o doream – inca 30 de minute, la foc potrivit si mestecand din cand in cand in ea, sa nu se lipeasca!
Dupa ce am stins focul, dulceata de ardei iuti a ajuns cu grija in borcanele pregatite din timp. Dupa ce le-am pus capacele le-am intors cu capul in jos si le-am acoperit cu doua prosoape groase. Au stat asa pana dimineata cand se racisera bine.
Ce spuneti? Va atrage sa incercati? Atentie ca pisca ... si la preparat si la servit! : d
Daca va place sa mancati mai picant e foarte potrivita sa va asezonati fripturile sau sa o serviti alaturi de un platou cu branza si fructe, langa o varza dulce sau o puteti face un cadou picant, ca tot se apropie sarbatorile de iarna.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii