Dovlecei Marinati (dulce - Acrisor)

Postat pe: 14-10-2010
(0)

Ingrediente

Ne trebuie urmatoarele ingrediente (proportia fiind de un dovlecel cu marul sau clipocit)
Dovlecei
Mere
Marinata (2 masuri apa, 1 masura otet, o lingura de sare si 2-3 de zahar la fiecare litru de lichid)
Piper
Enibahar
Dafin
Hrean
Frunze si crengute de visin

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Taiem dovleceii si merele cam de 5 cm grosime, le scobim si pe masura ce facem acestea, punem feliile de mere in apa cu otet ca sa nu oxideze si dovleceii intr-o sita pt a se scurge.

Fierbem marinata 10 minute dupa care punem deodata dovleceii si merele, le dam o unda in fiert (nu mai mult de 1-2 min de cand reincepe marinata sa fiarba) si le scoatem iute, le aranjam in borcane, strecuram pe ici pe colo hreanul fasii. In marinata inca fierbinte, punem la inmuiat frunzele sau crengutele de visin. Turnam marinata fierbinte peste bucatile de dovlecel si mar, inchidem si rasturnam borcanul pana la racire.

Asta-i tot. Se pot umple cu o mare diversitate de creme, de peste, de branza, de masline, de toate...

Si cu miezul se poate face cate ceva, tras in teapa cu niste cas care se intinde pe gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dovlecei Marinati (dulce - Acrisor)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dovlecei Marinati (dulce - Acrisor)