Taiem dovleceii si merele cam de 5 cm grosime, le scobim si pe masura ce facem acestea, punem feliile de mere in apa cu otet ca sa nu oxideze si dovleceii intr-o sita pt a se scurge.
Fierbem marinata 10 minute dupa care punem deodata dovleceii si merele, le dam o unda in fiert (nu mai mult de 1-2 min de cand reincepe marinata sa fiarba) si le scoatem iute, le aranjam in borcane, strecuram pe ici pe colo hreanul fasii. In marinata inca fierbinte, punem la inmuiat frunzele sau crengutele de visin. Turnam marinata fierbinte peste bucatile de dovlecel si mar, inchidem si rasturnam borcanul pana la racire.
Asta-i tot. Se pot umple cu o mare diversitate de creme, de peste, de branza, de masline, de toate...
Si cu miezul se poate face cate ceva, tras in teapa cu niste cas care se intinde pe gratar.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii