Ingrediente
● 750g de legume si frunze (eu am ales sa folosesc: morcovi, vanata, ardei rosu si ardei galben, tija de sedano/telina, cartof, dovleac, ceapa, zucchina/dovlecel, frunze de telina, frunze de patrunjel si rozmarin proaspat) |
● 250g sare |
● putin ulei de masline |
Mod de preparare
Se curata, se spala si se taie marunt: ceapa, ardeiul rosu, ardeiul galben, zucchina/dovlecelul, cartoful, morcovii, vanata, tija de telina. Telina, dovleacul, frunzele de telina si frunzele de patrunjel.
Apoi, se cantaresc eu le-am curatat, spalat si taiat dupa ochi si apoi le-am cantarit... a fost suficient cat am pregatit.
Intr-o oala sau intr-un ceaun (eu am folosit ceaunul pt ca la sfarsit sarea se va mai prinde, iar o oala mai buna se poate arde se pun uleiul de masline si legumele. Legumele se lasa la calit cca 10 minute.
Pana se calesc legumele, se cantarescte sarea.
Apoi, se pune sarea peste legume. Se amesteca si se lasa la foc mic, nu se adauga apa pentru ca vor lasa legumele. Se amesteca din cand in cand.
Dupa 10 minute, se adauga rozmarinul, care inainte a fost spalat si taiat, marunt. Se lasa pe foc, pana scade apa lasata de legume. Apoi se pun legumele in paharul de la blender si se mixeaza bine.
Piureul rezultat se pune din nou la foc, pentru cca. 20 minute, pana cand scade toata apa lasata de legume in urma mixarii. Acum trebuie amestecat continuu.
Piureul final, se pune pe un platou, tava, orice, in care a fost pusa o folie de aluminiu si se niveleaza cu cutitul umed.
Se taie cuburi cat inca este calda. Dupa se lasa la racit. Cand sunt reci, cuburile se invelesc, individual, in folie transparenta.
Cuburile invelite, se pun intr-o caserola si se dau la congelator. Se pot tine in congelator pana la 3 luni. Cand se folosesc la mancare, trebuie sa aveti grija cu sarea, pentru ca si ele contin.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cuburi Vegetale, Facute in Casa" nu uita sa ii faci un review.
Apoi, se cantaresc eu le-am curatat, spalat si taiat dupa ochi si apoi le-am cantarit... a fost suficient cat am pregatit.
Intr-o oala sau intr-un ceaun (eu am folosit ceaunul pt ca la sfarsit sarea se va mai prinde, iar o oala mai buna se poate arde se pun uleiul de masline si legumele. Legumele se lasa la calit cca 10 minute.
Pana se calesc legumele, se cantarescte sarea.
Apoi, se pune sarea peste legume. Se amesteca si se lasa la foc mic, nu se adauga apa pentru ca vor lasa legumele. Se amesteca din cand in cand.
Dupa 10 minute, se adauga rozmarinul, care inainte a fost spalat si taiat, marunt. Se lasa pe foc, pana scade apa lasata de legume. Apoi se pun legumele in paharul de la blender si se mixeaza bine.
Piureul rezultat se pune din nou la foc, pentru cca. 20 minute, pana cand scade toata apa lasata de legume in urma mixarii. Acum trebuie amestecat continuu.
Piureul final, se pune pe un platou, tava, orice, in care a fost pusa o folie de aluminiu si se niveleaza cu cutitul umed.
Se taie cuburi cat inca este calda. Dupa se lasa la racit. Cand sunt reci, cuburile se invelesc, individual, in folie transparenta.
Cuburile invelite, se pun intr-o caserola si se dau la congelator. Se pot tine in congelator pana la 3 luni. Cand se folosesc la mancare, trebuie sa aveti grija cu sarea, pentru ca si ele contin.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cuburi Vegetale, Facute in Casa" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany