Pestele se curata bine de solzi si se taie aripioarele. Se separa pestii mari de cei mici pentru ai prepara in vase diferite. Cei mici se lasa intregi, iar cei mari se taie in bucati potrivite.
Pentru inceput am sa prepar conserva cu pestii mici.
Pe fundul unei oale se pune un rand de pesti, care se sareaza si se condimenteaza cu piper. Peste acestia se pune un rand de ceapa taiata julien, o foaie de dafin, piper boabe si cimbru uscat. La fel se face si cu celalalt strat pana ce se termina pestii.
Intr-un vas se amesteca 750 ml bulion, 15 linguri ulei si 75 ml otet si se toarna peste peste.
Cantitatea ramasa de bulion, ulei si otet am pastrat-o pentru restul de peste mai mare.
Se pune apa cat sa acopere pestele si se pune oala pe foc, atentie focul sa fie mic!!! Aceasta se lasa sa fiarba aproximativ 6 ore, dar fara a amesteca peste, pentru a evita zdrobirea acestuia. Se mai poate misca din cand in cand oala in stanga si dreapta.
La fel se procedeaza si cu pestele mai mare.
Cand a fiert destul se pune in borcane, dupa care se fierb circa 30 minute intr-un vas cu apa pentru sterilizare.
Dupa ce s-a racit apa se scot din oala si se pastreaza in camara.
Pofta buna!
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii