Conserva de Fasole Verde

Complexitate
redusa
Conserva de Fasole Verde

Ingrediente

  • 5 kg fasole verde
  • 2 kg rosii
  • 500 g ardei gras
  • 4 bucati ceapa
  • 1 legatura frunze telina
  • 2 legaturi frunze patrunjel
  • 250 ml ulei
  • sare neiodata (la vrac) dupa gust
  • salicil (sau praf conservant)

Mod de preparare

Spalam si curatam fasolea verde. O rupem bucati potrivite. Curatam ceapa si ardeii grasi dupa care ii taiem felii subtiri si ii asezam deoparte separat pe fiecare. Rosiile le crestam si le punem la oparit in apa fierbinte (asa putem curata mai usor pielita de pe rosii), apoi le curatam de pielita si le taiem felii intr-un vas. Frunzele de telina si patrunjel le tocam marunt. Acestea fiind facute trecem la asamblare.

Luam o oala mai mare cam de 20l si incepem sa facem straturile. Primul strat va fi un rand de fasole verde peste care vom pune un rand de ardei gras, un rand de ceapa, un rand de rosii, apoi un rand de verdeata tocata. Deasupra punem un pic de sare. Acoperim cu un nou rand de fasole si repetam straturile de legume pana se termina toate ingredientele. Ultimul strat va fi obligatoriu de fasole verde.

Deasupra vom turna 250 ml ulei, vom acoperi oala cu un capac si o punem la foc la fiert. Fasolea e gata cand stratul de deasupra e fiert. Se ia cu o lingura din compozitie si se pune in borcane. Deasupra fiecarui borcan punem un varf de cutit de salicil (praf conservant) si la sfarsit vom pune din zeama rezultata in timpul fierberii in fiecare borcan. Vom capsa borcanele si le vom pune in paturi la dust uscat pana a doua zi dupa care vom aseza borcanele in camara.

Din acest tip de conserva de fasole verde puteti prepara foarte repede o supica, o ciorba, o mancare scazuta sau o mancare de post cand sunteti presati de timp.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa