Spalam castravetii, curatam hreanul si il taiem bastonase. Limpezim in apa rece mararul si cimbrul uscat. Asezam pe fundul borcanelor crengute de marar, cimbru si apoi asezam frumos si castravetii spalati. Punem peste castravetii deja asezati in borcane semintele de mustar, piper boabe, printre ei punem si 3 bastonase de hrean si cine doreste ca castraveciorii murati sa fie mai picanti poate sa adauge la 1 borcan si cate un ardei iute.
Castravetii fiind asezati in borcane ne apucam sa pregatim solutia de murat. Intr-un vas punem cele 6 cani de apa rece si 2 cani de otet, 20 linguri zahar, 6 linguri sare la vrac (neiodata)si 1 lingura mare salicil (sau praf conservant). Amestecam pana sarea, zaharul si salicilul se dizolva dupa care turnam peste castravetii din borcane. Capsam borcanele si le asezam frumos in camara. Vom observa ca in decurs de 2 ore castravetii incep sa isi schimbe culoarea. Circa in 2 saptamani sunt deja perfecti murati pentru a fi consumati.
Aceasta cantitate de solutie preparata ajunge pentru aproximativ 4-5 borcane de 800 ml. In functia de numarul borcanelor atatea portii de solutie preparati. Daca va plac castravetii mai acri folositi: 5 cani apa, 3 cani otet restul ingredientelor ramand neschimbate.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii