Ingrediente

carne de porc sectionata/bucata
sare din belsug
ustoroi
cimbru

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
O conditie de baza ar fi ca bucatile de carne sa nu ia contact cu apa sub nici o forma.
Se pregateste vasul in care se va pastra carnea, curatat, spalat si uscat.
Usturoiul se amesteca cu cimbru si sare si formeaza un tot.

Se aseaza un strat de sare, si se pune un rand de carne.
Bucata langa bucata, fara a avea goluri de aer.
Un rand de sare un rand de carne. Sarea va fi din belsug, chiar in exces.

Ultimul rand de carne, ultimul rand de sare, care va fi de doua degete deasupra carnii.
Vasul bine capacit si asezat la loc rece si ferit de soare.

In timp pe masura ce se consuma se pune un teasc deasupra carnii sa nu ia aer, iar zeama peste care dam nu se scurge ci se lasa acolo.
Este o modalitate de a pastra carnea, de a o conserva pe o durata de timp mai lunga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Carne Sarata" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

assiris
•  10.03.2013 17:57:48

Si cum ramane cu cei care nu mananca sarat?

danielcozma391
•  07.03.2013 08:33:40

UN subiect destul de atractiv pentru multi dintre noi si o provocare de fapt ar fi expresia ,,CARNE CONSERVATA IN LAZI DE CENUSA",poti sa dezvolti??Populatia din Giurgiu are 60%moldoveni,20% romanes,5 % alte ,15% giurgiuveni,chiar daca santem in regat influenta este tot moldoveneasca

liv
•  06.03.2013 23:44:44

Nu contest rețeta, este simplă și la îndemâna oricui, nu-ți trebuie condiții speciale ca de pildă afumare, aerisire, uscare...
Intentionez (visez) la carne conservată în lăzi de cenușă...
Brânza e cu totul altceva... nu-s amator de brânzeturi; probabil se taie felii și se lasă în ape, textura ei nepermițând pierderea gustului.

danielcozma391
•  06.03.2013 08:41:07

Incercarea moarte nu are si consider dupa afirmatii ca nici nu ai gustat vreodata carne la sare.Dar am o intrebare mai usoara ,cum desarezi branza mai repede ?

liv
•  05.03.2013 20:53:21

Categoric prin sarare excesiva si apoi prin desarare in mai multe ape isi pierde din proprietati.

danielcozma391
•  05.03.2013 15:04:06

Mentiune se face la faptul ca se desareaza in 24 de ore inainte de a o folosi in 4-5 ape reci.
Dupa 24 de ore ,dupa ce sa desarat gustul si calitatea sant de neintinat

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Carne Sarata