Branzeturi Conservate

Postat pe: 21-11-2010
(3)

Ingrediente

Branza (telemea, feta, tofu, cascaval)
Ulei (de masline sau de floare)
Piper
Rozmarin
Enibahar
Ardei iute (cayene sau boia iute)
Rosii uscate
Usturoi (optional)
Ceapa (optional)
Masline

Mod de preparare

Continuare la "Rosii uscate". . .

O alta metoda de-a conserva branza in exces la un moment dat, in afara de-a o tine in saramura proprie, este marinarea ei in uleiuri (de floarea soarelui sau masline) si condimente.

Avantajul acestui fel de-a conserva branzeturi este acela ca pot fi folosite intr-o paleta larga de retete - de la cele mai simple pana la cele mai exotice - si se pastreaza timp indelungat, la indemana cand suntem in criza de timp sau pur si simplu fiindca este delicioasa.

Uleiul aromat in care au stat si marinat branzurile, poate constitui el insusi sursa de inspiratie pt retete inovate ad-hoc, cu un plus de gust si originalitate.

Modul in care procedam este acelasi, doar condimentele difera dar si aici, lasati imaginatia sa lucreze si adaptati dupa cum va doreste inima.

Putem conserva telemea, feta, tofu, cascaval afumat sau nu. . . etc.

Taiem cuburi branza si-o stratificam impreuna cu ce condimente dorim. De exemplu: tofu, care este o branza destul de fada, poate fi condimentata, pe langa ceapa, usturoi si ardei iute, cu sos Worcester sau Tabasco (eu pun si cimbru) Din loc in loc strecuram rosii uscate ce vor da un gust deosebit, stiind ca branza e sora buna cu rosia.

In cazul unui cascaval afumat, va recomand din experienta, folositi ulei de floarea soarelui sau unul nobil dar neutru ca gust (acum cativa ani am conservat in ulei de masline si mi s-a parut greoi si dubios de parfumat! )

Daca, in plus, este afumata in coaja de brad, feriti-va de uleiuri parfumate - nu si daca incercati si poate ca va place parfumul - nimic nu este exclus!

Cu restul de rosii pe care le-am uscat (adica nu jumatati de rosii ci felii) am facut un fel de "chestie" care se poate pastra ani de zile si folosi in special pe blatul de pizza, dupa ce este uns cu sos de rosii. Tot asa, ca si branza, am pus alternativ straturi de rosii uscate felii si condimente potrivite pt. pizza - busuioc, sovarv, usturoi si diverse piperuri. In timp, feliile de rosii pastrate astfel se fragezesc si din "gumoase" - cum ies ele in urma uscarii - devin moi si cuminti.

Spor la treaba ca "Pofta buna", mai pe la iarna...
La intrebarea nepusa inca, daca branza nu suge prea mult ulei, devenind astfel nesuferita, va voi raspunde ca nu, branza nu suge nici un pic de ulei, ci doar se aromeaza. De ce? Nu stiu!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Branzeturi Conservate" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  21.02.2013 18:03:13

Trebuie sa recunosc aceasta super reteta care ma incanta si pe mine,Felicitaril vin cu duiumul

iuliajewel
•  25.12.2011 15:19:02

Mersi yaya si de la mine catre tine! Cea mai mare multumire este aceea de-a vedea ca si altcineva incearca reteta si este multumita de rezultat.

Asa-i ca nici nu se compara cu branzeturile conservate gasite in comert?

Mutumesc de postare :))

yaya6
•  20.12.2011 22:39:35

de cand am vazut metoda asta la tine o fac mereu ,in post am facut cu tofu,am sa incerc si cu alt fel de branza,e chiar minunata,are aroma minunata,mersi pentru reteta

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Branzeturi Conservate