Ingrediente
● ardei kapia |
● sare neiodata (la vrac) |
Mod de preparare
Cand cumparam ardeii kapia trebuie sa avem grija ca acestia sa fie cat mai drepti sa nu aibe prea multe onduleuri). Ii coacem pe plita la foc, dar putem sa ii coacem in cuptorul de la aragaz in tava. Totusi va recomand sa alegeti varianta plita - foc in aer liber.
Lasam ardeii la copt pe plita pe toate partile pana li se pirleste pielita apoi ii asezam intr-un vas si ii presaram cu sare grunjoasa (mai abundent). Lasam sa stea cu sarea si punem urmatoarea tura la foc care dupa ce sunt si ei copti ii asezam peste primii ardei. Saram din nou si coacem mai departe. Cand am terminat de copt ardeii, ii mai lasam circa 30 minute sa stea.
Ne pregatim un vas cu apa rece pentru a avea unde ne limpezi pe mana in timpul cat vom curata ardeii si vom pregati un vas in care vom pune ardeii curatati.
Dupa ce am terminat curatul de pielita ne apucam sa indepartam partea arsa de la codita prin razuire. Scurtam din coditele ardeilor daca e nevoie, apoi asezam in pungi circa 2-3 ardei de persoana. Inchidem punga si o punem spre pastrare la congelator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ardei Kapia Copti" nu uita sa ii faci un review.
Lasam ardeii la copt pe plita pe toate partile pana li se pirleste pielita apoi ii asezam intr-un vas si ii presaram cu sare grunjoasa (mai abundent). Lasam sa stea cu sarea si punem urmatoarea tura la foc care dupa ce sunt si ei copti ii asezam peste primii ardei. Saram din nou si coacem mai departe. Cand am terminat de copt ardeii, ii mai lasam circa 30 minute sa stea.
Ne pregatim un vas cu apa rece pentru a avea unde ne limpezi pe mana in timpul cat vom curata ardeii si vom pregati un vas in care vom pune ardeii curatati.
Dupa ce am terminat curatul de pielita ne apucam sa indepartam partea arsa de la codita prin razuire. Scurtam din coditele ardeilor daca e nevoie, apoi asezam in pungi circa 2-3 ardei de persoana. Inchidem punga si o punem spre pastrare la congelator.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Ardei Kapia Copti" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany