Ardei cu Varza - Muratura

Complexitate
redusa
Ardei cu Varza - Muratura

Ingrediente

  • Pentru 3 borcane de 5 l:
  • -7 kg ardei gras
  • -8 kg varza alba
  • -2 kg varza rosie
  • -morcovi, radacina de patrunjel si / sau telina rase, dupa preferinta si optional
  • -sare grunjoasa pentru muraturi
  • -boabe de piper negru
  • -boabe de mustar
  • -radacina de hrean, curatata si feliata
  • -frunze verzi de telina si patrunjel
  • -600-700 ml otet alimentar de 9 grade la 1 l apa, dupa preferinta si gust

Mod de preparare

Curatati de cotor, seminte si vinisoare ardeii spalati. Sarati-i in interior (15-20 g sare la 1 kg ardei) si lasati-i 2 ore, claditi unii in altii, cu gura in sus, intr-un vas, pana se inmoaie putin si devin maleabili.
Scuturati ardeii de zeama lasata si surplusul de sare si lasatati-i la scurs cu gura in jos.

Taiati varza alba si rosie fideluta sau marunt. Amestecati-o cu morcov, radacina de patrunjel si / sau telina, rase, dupa preferinta si optional. Sarati (circa 30-40 g sare la 1 kg zarzavat), framantati si dati deoparte pana incepe sa se inmoaie usor si sa-si lase apa. Stoarceti prin presare intre palme.

Umpleti ardeii cu varza, cat mai indesat, pentru a elimina aerul.
Claditi-i cu gura in sus in borcanele sterilizate, avand grija sa nu-i striviti, peste un strat de frunze de patrunjel si telina, presarate cu boabe de mustar. Puneti cateva bucatele de hrean printre ardeii claditi in borcane.

Separat, puneti la fiert otetul cu apa, impreuna cu boabele de piper si sare. Dupa gust. Dupa cateva clocote lasati la racit.

Turnati-o peste ardeii din borcan, cat sa-i acopere cu lichid, de cel putin doua degete. Eliminati pe cat posibil toate bulele de aer existente.
Legati si dati la camara.

Asezati fiecare borcan intr-un vas, deoarece la inceputul procesului de murare, continutul va fermenta si va curge. Cand se opreste acest fenomen, stergeti borcanele si etichetati.
Dati la camara in loc racoros. Se poate consuma dupa circa 3 luni.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie