Spalam ardeii, ii taiem si ii curatam inauntru de seminte si filamente, se taie in lungime, fasii mai mari sau mai mici, de marimea dorita.
Patrunjelul il tocam marunt iar usturoiul il taiem in doua. Intr-o oala punem otetul cu sare, cand incepe sa fiarba punem ardeii, se tin circa 10 minute, daca sunt carnosi, daca nu ii tinem mai putin. Importanat sa nu se inmoaie prea mult.
Ii scoatem, ii punem pe un servet de bucatarie curat, sa se scurga bine, se intorc pe ambele parti. Intre tip preparam borcanele, le sterilizam, introducem in apa fiarta 10 minute, ii lasam sa se usuce bine.. Cand ardeii s-au scurs bine, se pun in borcan. Eventual, inainte de ai pune in borcan, ii presam putin pe hartie absorbanta de bucatarie.
Punem un strat, deasupra lor punem, patrunjelul tocat, capere, bucatele de hamsii, usturoi, apoi iar un strat de ardei si asa mai departe, alternam cu restul ingredientelor. Din cand in cand, presam in jos, straturile de ardei.
Cand s-a umplut borcanul, turnam ulei deasupra, se inchide etans iar a doua zi daca mai este nevoie adaugam iar ulei, asa incat ardeii sa fie bine acoperiti.
Borcanul este bine sa fie din acela care se inchide ermetic.
Se conserva la loc racoros si uscat. Cand incepem sa-i consumam, putem sa-i tinem si in frigider. Se vor tine minim 2 saptamani, inainte de a fi serviti. Din cantitatiile de mai sus, a iesit un borcan de 1 Kg. Se folosesc ca aperitiv sau simpli.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii