Agica-sos de Legume Picant, Pentru Iarna

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

3 l suc de rosii, fara seminte
1 kg ardei gras
5-6 buc ardei iute
300 g usturoi
5-6 mere, rase
5 radacini de hrean
5 radacini de patrunjel
1-2 legaturi patrunjel verde
1 legatura marar verde
sare grunjoasa
zahar, dupa gust
alte condimente, dupa gust

Mod de preparare

Pregatiti separat, din timp, sucul de rosii. Spalati si curatati de seminte ingredientele. Tocati marunt patrunjelul si mararul verde.
Treceti prin masina de tocat carne, separat, ardeiul gras, cel iute, usturoiul, radacina de hrean si cea de patrunjel.

Fierbeti in sucul de rosii ardeiul gras, cel iute si merele rase, pana la o consistenta medie. Adaugati spre sfarsit si usturoiul, lasandu-l sa fiarba putin si el. Adaugati sare, zahar si alte condimente, dupa gust. Puneti apoi, radacina de hrean, de patrunjel, verdeata tocata si lasati sa mai fiarba 1-2 min.

Turnati fierbinte in borcanele sterilizate si incalzite. Inchideti imediat si lasati la dunst uscat (intre paturi), cu gura in jos, pana la racire completa.
Este un sos pentru iarna, aromat si picant, care merge de minune cu preparatele de carne, ca garnitura, cu cartofi, langa oua etc. Sau se poate utiliza ca adaos, la pregatirea unor mancaruri mai picante etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Agica-sos de Legume Picant, Pentru Iarna" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

georgianaaaa
•  02.02.2012 18:38:30

eu sunt inebunita dupa mancarulile picante.o sa o incerc.

lucia_bp
•  18.10.2009 17:08:16

Multumesc pentru retete !
Sunt minunate !

obilica
•  17.10.2009 18:38:29

Scuze,am uitat la reteta georgiana 0,5 kg usturoi.

obilica
•  17.10.2009 18:35:59

Adjika moldoveneasca: 1,5 kg rosii,0,5 kg gogosari,200 gr usturoi,2-3 ardei iuti.Se dau prin masina de tocat si se pun pe foc aprox 20-30 min.se pune in borcane si se sterilizeaza 15-20 min la bain-marie.reteta asta e mai simpla si rapida,f buna si eu o folosesc si pentru a conserva vinete coapte.Un strat de vinete coapte in cuptor,care au fost taiate in 2 sau 3 ,curatate .In borcane se pune un strat de vinete ,un strat de adjika.Se sterilizeaza.
Adjika georgiana:3 kg de mere,1 kg de morcovi,5 kg de rosii,3 kg de gogosari,0,5 l otet 0,5 l ulei,zahar,ardei iute dupa gust.Se dau prin masina de tocat si se pun pe foc la fel ca orice sos.Se sterilizeaza.Nu sunt in bucuresti,adica acasa ,cand ma intorc o sa postez fotografii.Vinetele cu adjica sunt delicioase.

lucia_bp
•  12.10.2009 20:02:29

Multumesc pentru precizarile facute.
Poate ai bunavointa si timpul necesar sa ne faci cunoscute retetete.
Am fi foarte incantate !

obilica
•  12.10.2009 17:27:54

se numeste ADJIKA si este de origine georgiana.reteta originala este altfel si mai exista si o varianta de adjika moldoveneasca mai simpla.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Agica-sos de Legume Picant, Pentru Iarna