Agica-sos de Legume Picant, Pentru Iarna

Complexitate
redusa
Agica-sos de Legume Picant, Pentru Iarna

Ingrediente

  • -3 l suc de rosii, fara seminte
  • -1 kg ardei gras
  • -5-6 buc ardei iute
  • -300 g usturoi
  • -5-6 mere, rase
  • -5 radacini de hrean
  • -5 radacini de patrunjel
  • -1-2 legaturi patrunjel verde
  • -1 legatura marar verde
  • -sare grunjoasa
  • -zahar, dupa gust
  • -alte condimente, dupa gust

Mod de preparare

Pregatiti separat, din timp, sucul de rosii. Spalati si curatati de seminte ingredientele. Tocati marunt patrunjelul si mararul verde.
Treceti prin masina de tocat carne, separat, ardeiul gras, cel iute, usturoiul, radacina de hrean si cea de patrunjel.

Fierbeti in sucul de rosii ardeiul gras, cel iute si merele rase, pana la o consistenta medie. Adaugati spre sfarsit si usturoiul, lasandu-l sa fiarba putin si el. Adaugati sare, zahar si alte condimente, dupa gust. Puneti apoi, radacina de hrean, de patrunjel, verdeata tocata si lasati sa mai fiarba 1-2 min.

Turnati fierbinte in borcanele sterilizate si incalzite. Inchideti imediat si lasati la dunst uscat (intre paturi), cu gura in jos, pana la racire completa.
Este un sos pentru iarna, aromat si picant, care merge de minune cu preparatele de carne, ca garnitura, cu cartofi, langa oua etc. Sau se poate utiliza ca adaos, la pregatirea unor mancaruri mai picante etc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Biscuiti cu miere si lemon curd
Bucataras.RO

Biscuiti cu miere si lemon curd

Biscuiti cu miere si lemon curd
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola