Zarzavatul se curata si se spala. Rosiile le oparim in apa fierbinte apoi le curatam de pielita. Ardeii ii curatam si spalam bine sa nu ramana urme de seminte. Ceapa, ardeii si rosiile ii vom taia in felii subtiri. Morcovii, telina si patrunjelul ii vom rade prin razatoarea mica sau ii trecem prin masina de tocat carne. Frunzele de telina si patrunjel ii vom toca marunt.
Acestea fiind facute, cantarim toate ingredientele impreuna. Pentru fiecare kilogram adaugam 220 g sare (in cazul meu a trebuit sa pun 3 kg sare la cantitatea obtinuta). Amestecam zarzavaturile cu sarea intr-un vas incapator si se lasa pana a doua zi. In acest rastimp e bine ca uneori sa mai amestecam. Se pun a doua zi zarzavaturile in borcane, se preseaza bine ca zeama sa se ridice, se capseaza si se aseaza in camara.
Din acest zarzavat putem adauga cate o lingurita cu varf, chiar si o lingura in toate ciorbele si supele dulci in loc de sare sau delikat. Se poate folosi cu brio in loc de Vegeta, Delikat, . . . si la alte mancaruri.
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul lui Teo o gospodina pe care o apeciez si o urmaresc cu interes pentru ca are...
Spaghetti cu piept de pui si spanacPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii