Zarzavaturi Pentru Supe, Ciorbe. . . la Borcan

Complexitate
redusa
Zarzavaturi Pentru Supe, Ciorbe. . . la Borcan

Ingrediente

  • 2 kg morcovi
  • 2 kg radacina telina
  • 2 kg radacina patrunjel
  • 2 kg ardei gras (poate sa fie 1 kg ardei gras si 1 kg gogosar)
  • 2 kg rosii
  • 2 kg ceapa alba
  • 2 legaturi mari frunze telina
  • 2 legaturi mari frunze patrunjel
  • 220 gr sare grunjoasa / 1 kg

Mod de preparare

Zarzavatul se curata si se spala. Rosiile le oparim in apa fierbinte apoi le curatam de pielita. Ardeii ii curatam si spalam bine sa nu ramana urme de seminte. Ceapa, ardeii si rosiile ii vom taia in felii subtiri. Morcovii, telina si patrunjelul ii vom rade prin razatoarea mica sau ii trecem prin masina de tocat carne. Frunzele de telina si patrunjel ii vom toca marunt.

Acestea fiind facute, cantarim toate ingredientele impreuna. Pentru fiecare kilogram adaugam 220 g sare (in cazul meu a trebuit sa pun 3 kg sare la cantitatea obtinuta). Amestecam zarzavaturile cu sarea intr-un vas incapator si se lasa pana a doua zi. In acest rastimp e bine ca uneori sa mai amestecam. Se pun a doua zi zarzavaturile in borcane, se preseaza bine ca zeama sa se ridice, se capseaza si se aseaza in camara.

Din acest zarzavat putem adauga cate o lingurita cu varf, chiar si o lingura in toate ciorbele si supele dulci in loc de sare sau delikat. Se poate folosi cu brio in loc de Vegeta, Delikat, . . . si la alte mancaruri.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
3
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Gogosari in Sos de Mustar
5
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Parteneri
Prăjitură cu fructul dragonului
Bucataras.RO

Prăjitură cu fructul dragonului

Este pentru prima dată când mănânc acest fruct – pitaya. Mai înainte citisem destul de multe despre el. Ştiam că nu...

Prăjitură cu fructul dragonului
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute