Decojiti rosiile spalate si taiati-le in felii potrivite ca pentru mancare. Puneti-le intr-un vas mai mare.
Curatati ardeii / gogosarii spalati, de cotor si seminte. Taiati-i fasii sau in bucati potrivite si puneti-i peste rosii.
Adaugati patrunjelul verde, sarea, amestecati bine si lasati in asteptare, cateva ore, ca sa se intrepatrunda aromele si sa-si lase zeama. Umpleti borcanele sterilizate, portionand legumele si zeama lasata de acestea, infiletati capacele si puneti-le una langa alta pe tava de la aragaz.
Dati la dunst in cuptorul rece, la foc potrivit. Din momentul in care compozitia incepe sa fiarba, reduceti focul la minim si lasati borcanele in cuptor pentru 60 min.
Transferati borcanele intre paturi si lasati pana se racesc complet.
Etichetati si dati la camara.
Ideala pentru ciorbe, tocanite, sosuri, etc.
Pe cat este de gustoasa, pe atat de usor este de preparat.
Zarzavatul la borcan va imbogati preparatele voastre din miezul iernii, cu aroma verii.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii