Zacusca de vinete cu ciuperci

Portii
20
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Zacusca de vinete cu ciuperci

Ingrediente

  • 4,5 kg ceapa galbena
  • 6 kg ardei (gogosar, gras, kapia)
  • 7,5 kg vinete
  • 4,5 kg rosii
  • 4 conserve de 400 g ciuperci taiate
  • 1,2 l ulei
  • 3 linguri zahar
  • sare grunjoasa, dupa gust
  • o lingurita de boabe de piper negru
  • cateva foi de dafin

Mod de preparare

Vinetele se coc la flacara aragazului, se pun intr-un vas si se presara sare grunjoasa peste ele, apoi se acopera cu un capac. Dupa ce se inmoaie, se curata de coaja arsa sub jet de apa, apoi se toaca, ajutandu-va de un cutit de lemn, special creat pentru taierea vinetelor.
Se curata ceapa de foi si se spala, apoi se da prin robot si se pune intr-un tuci mare peste uleiul incins, lasandu-se sa se inabuse cateva minute si amestecandu-se din cand in cand cu o ligura mare de lemn.
Dupa aceea, ardeiul se spala, se curata de seminte si se da prin robot, apoi se pune peste ceapa si se lasa sa se inabuse circa un sfert de ora, dupa care se adauga vinetele.
Rosiile se spala, se taie in jumatati sau sferturi, indepartandu-se si codita in acelasi timp, apoi se dau prin robot. Se pun apoi in tuci si se lasa tot circa un sfert de ora sa fiarba, apoi se adauga ciupercile taiate (clatite sub jet de apa).
Se fierb toate ingredientele pana cand scad, amestecand din cand in cand. Spre final se potriveste zacusca de sare si se adauga 3 linguri de zahar, o lingurita de boabe de piper negru si cateva foi de dafin. Se pune fierbinte in borcane de 400 g. Acestea se capacesc bine, apoi se pun la cuptor intr-o tava cu apa fierbinte, circa 2 ore. Se lasa la racit in cuptor sau se pun in paturi, dupa care se depoziteaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut

Strudel delicios cu fructe, cu un aluat foietat usor de facut
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

Încântă-ți papilele gustative cu această rețetă rafinată de spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate....

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cele mai apreciate rețete
Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
1
Conserve, muraturi

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna

Tocana de legume cu morcov si orez este o conserva minunata pentru iarna, care nu lipseste niciodata din camara mea.

Tocana de legume cu morcov si orez - conserva pentru iarna
Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă

Cum se face sucul de roșii pentru iarnă
Shakshuka
5
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Shakshuka

Shakshuka este un fel de mancare traditionala din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, constand in oua posate într-un sos...

Shakshuka
Parteneri
Napolitane cu crema de caramel cu nuca
Bucataras.RO

Napolitane cu crema de caramel cu nuca

O prajitura a copilariei de care imi aduc intotdeauna aminte cu placere.Anul acesta am fost intr-o scurta vacanta in Romania...

Napolitane cu crema de caramel cu nuca
Dulceata de caise
Culinar.RO

Dulceata de caise

Am avut cateva caise pe acasa care stateau sa se strice . In urma cu vreo luna si jumatate am comandat Green Sugar gelifiant...

Dulceata de caise
Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Gustos.RO

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia