Zacusca de Vinete cu Ardei Gras si Masline

Complexitate
redusa
Zacusca de Vinete cu Ardei Gras si Masline

Ingrediente

  • 5 vinete mari
  • 7 ardei grasi rosii marime potrivita
  • 2 cepe mari
  • 600 ml bulion de rosii dens /passata de rosii
  • 400-500 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • foi de dafin am pus 4
  • masline negre cate doriti

Mod de preparare

Coaceti vinetele in cuptor, decojiti-le si lasati-le la scurs. Coaceti ardeii tot in cuptor. Puneti-i intr-un vas si acoperiti-i cu un capac sau folie de aluminiu. Lasati-i cam 20 de minute sa se abureasca. Curatati ardeii de pielite si eliminati cotorul. Tocati vinetele si ardeii cu un cutit.

Pentru o consistente mai rustica ii puteţi taia si fasii. Daca vreti sa fie mai fina ... cremoasa, , tocati ingredientele prin masina de tocat. Puneti uleiul intr-o oala adanca suficient de incapatoare cat sa cuprinda toate ingredientele.

Incalziti suficient uleiul …nu foarte mult si puneti ceapa taiata. Sotati-o la foc micut, sa devina transparenta, adaugati vinetele si ardeii, amestecati bine. Adaugati bulionul si foile de dafin. Fierbeti totul la foc potrivit, catre mic… pana cand zacusca este legata si uleiul s-a ridicat la suprafata.

Cand vedeti ca este aproape gata, puneti maslinele (cate vreti) intregi sau taiate rondele.. asa cum am facut eu. Adaugati sare si piper dupa gust, scoateti foile de dafin, amestecati bine. Mai dati un clocot si este gata, opriti focul.

Intre timp ce fierbe zacusca, spalati si uscati borcanele, capacele. Sterilizati borcanele in cuptorul cu microunde circa 1 minut la putere maxima. In borcanele calde, turnati zacusca gata fiarta si astupati imediat cu capace.

Acoperiti borcanele cu o fata de masa sau patura si lasati-le sa se raceasca lent.
Pastrati borcanele cu zacusca in locuri racoroase si uscate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
1
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie