Zacusca de Vinete cu Ardei Gras si Masline

Complexitate
redusa
Zacusca de Vinete cu Ardei Gras si Masline

Ingrediente

  • 5 vinete mari
  • 7 ardei grasi rosii marime potrivita
  • 2 cepe mari
  • 600 ml bulion de rosii dens /passata de rosii
  • 400-500 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • foi de dafin am pus 4
  • masline negre cate doriti

Mod de preparare

Coaceti vinetele in cuptor, decojiti-le si lasati-le la scurs. Coaceti ardeii tot in cuptor. Puneti-i intr-un vas si acoperiti-i cu un capac sau folie de aluminiu. Lasati-i cam 20 de minute sa se abureasca. Curatati ardeii de pielite si eliminati cotorul. Tocati vinetele si ardeii cu un cutit.

Pentru o consistente mai rustica ii puteţi taia si fasii. Daca vreti sa fie mai fina ... cremoasa, , tocati ingredientele prin masina de tocat. Puneti uleiul intr-o oala adanca suficient de incapatoare cat sa cuprinda toate ingredientele.

Incalziti suficient uleiul …nu foarte mult si puneti ceapa taiata. Sotati-o la foc micut, sa devina transparenta, adaugati vinetele si ardeii, amestecati bine. Adaugati bulionul si foile de dafin. Fierbeti totul la foc potrivit, catre mic… pana cand zacusca este legata si uleiul s-a ridicat la suprafata.

Cand vedeti ca este aproape gata, puneti maslinele (cate vreti) intregi sau taiate rondele.. asa cum am facut eu. Adaugati sare si piper dupa gust, scoateti foile de dafin, amestecati bine. Mai dati un clocot si este gata, opriti focul.

Intre timp ce fierbe zacusca, spalati si uscati borcanele, capacele. Sterilizati borcanele in cuptorul cu microunde circa 1 minut la putere maxima. In borcanele calde, turnati zacusca gata fiarta si astupati imediat cu capace.

Acoperiti borcanele cu o fata de masa sau patura si lasati-le sa se raceasca lent.
Pastrati borcanele cu zacusca in locuri racoroase si uscate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia