Zacusca de Vinete cu Ardei Gras si Masline

Complexitate
redusa
Zacusca de Vinete cu Ardei Gras si Masline

Ingrediente

  • 5 vinete mari
  • 7 ardei grasi rosii marime potrivita
  • 2 cepe mari
  • 600 ml bulion de rosii dens /passata de rosii
  • 400-500 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • foi de dafin am pus 4
  • masline negre cate doriti

Mod de preparare

Coaceti vinetele in cuptor, decojiti-le si lasati-le la scurs. Coaceti ardeii tot in cuptor. Puneti-i intr-un vas si acoperiti-i cu un capac sau folie de aluminiu. Lasati-i cam 20 de minute sa se abureasca. Curatati ardeii de pielite si eliminati cotorul. Tocati vinetele si ardeii cu un cutit.

Pentru o consistente mai rustica ii puteţi taia si fasii. Daca vreti sa fie mai fina ... cremoasa, , tocati ingredientele prin masina de tocat. Puneti uleiul intr-o oala adanca suficient de incapatoare cat sa cuprinda toate ingredientele.

Incalziti suficient uleiul …nu foarte mult si puneti ceapa taiata. Sotati-o la foc micut, sa devina transparenta, adaugati vinetele si ardeii, amestecati bine. Adaugati bulionul si foile de dafin. Fierbeti totul la foc potrivit, catre mic… pana cand zacusca este legata si uleiul s-a ridicat la suprafata.

Cand vedeti ca este aproape gata, puneti maslinele (cate vreti) intregi sau taiate rondele.. asa cum am facut eu. Adaugati sare si piper dupa gust, scoateti foile de dafin, amestecati bine. Mai dati un clocot si este gata, opriti focul.

Intre timp ce fierbe zacusca, spalati si uscati borcanele, capacele. Sterilizati borcanele in cuptorul cu microunde circa 1 minut la putere maxima. In borcanele calde, turnati zacusca gata fiarta si astupati imediat cu capace.

Acoperiti borcanele cu o fata de masa sau patura si lasati-le sa se raceasca lent.
Pastrati borcanele cu zacusca in locuri racoroase si uscate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)