Zacusca de Vinete

Complexitate
medie
Zacusca de Vinete

Ingrediente

  • 5 kg vinete
  • 3 kg de ardei kapia
  • 2 kg de gogosari
  • 1 litru jumatate de ulei
  • 1 litru jumatate de bulion de rosii
  • 2 kg de ceapa alba
  • boabe de piper
  • sare mare neiodata
  • frunze de dafin (eu nu pun)

Mod de preparare

Vinetele se coc si se curata, se lasa sa se scurga. Ardeii si gogosarii se coc si se curata de pielita.

Ceapa alba se curata si se fierbe. Se da prin masina vinetele, ardeii, gogosarii si ceapa. Intr-o cratita se pune uleiul se adauga legumele date prin masina de tocat carne si se pun pe foc pe o plita la foc mic circa o ora de cand incep sa fiarba, amestecand continuu sa nu se prinda.

La sfarsit se adauga bulionul de rosii, sarea dupa gust, boabele de piper si frunzele de dafin, daca puneti. Se mai lasa sa dea cateva clocote si cand se ridica uleiul deasupra este gata, apoi se pune calda in borcanele sterilizate.

Se capseaza si se da la dust in aburi circa 30 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Furescuri cu Untura
3
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
5
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Parteneri
Frappe
Bucataras.RO

Frappe

Caffe Frappe este numai bun pentru o zi calduroasa. stiu ca exista multe moduri de a prepara un frappe, dar aceasta este...

Frappe
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai