Ceapa se toaca marunt si se pune iintr-o cratita mare impreuna cu uleiul la fiert. Se acopera cu un capac, se amesteca din cand in cand, se fierbe cam o ora jumatate.
Vinetele, ardeii kapia si gogosarii se coc pe gratar, se curata de coaja si se dau prin masina de tocat.
Se pun intr-o oala mare, impreuna cu ceapa fiarta, sarea, piperul, foile de dafin. Se amesteca bine si se pune la fiert la foc mic, cam 1ora. Adaugam si conservantul si sucul de rosii si mai lasam la fiert jumatate de ora-1 ora.
Se amesteca mereu pentru a nu se arde zacusca.
Borcanele se spala din timp si se pun la uscat.
Cand zacusca este gata, borcanele se pun intr-o tava de cuptor, sau se pune cate o lama de cutit si se toarna cate putin din zacusca pana completam toate borcanele.
Incalzim putin ulei pe foc si turnam deasupra la fiecare borcan de zacusca.
Se inchid bine borcanele cu capace curate.
In oala in care am facut zacusca am pus apa, o incalzim si punem borcanele cu hartie printre ele si lasam la sterilizat. Dupa ce incepe sa clocoteasca se mai lasa 10-15 minute. Se lasa in apa pana a doua zi.
Mi-au iesit cam 22 de borcane mici.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorJeleu cu fructe rosii si mousse de ciocolata alba Belcolade. Anul Nou sa va aduca sanatate, bucurii si zambete o mie. La...
Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii