Curatam ceapa si o macinam. Punem intr-o cratita 1/2 l ulei si calim ceapa cu un pic de sare pana aceasta se inmoaie.
Gogosarii ii curatam de samburi, ii spalam apoi ii macinam si ii calim separat pe 1/2 l ulei cu un pic de sare pana pasta se ingroasa (circa 1 ora ii lasam la calit ).
Vinetele le coacem apoi le curatam si le lasam la scurs. Le macinam si pe acestea.
Dupa ce am terminat de calit ceapa si gogosarii intr-o alta cratita mai mare punem restul de ulei, 1 l, adaugam ceapa si gogosarii caliti in prealabil apoi adaugam si vinetele macinate si lasam sa fiarba impreuna circa 30 minute (timp in care vom amesteca continu), dupa care adaugam cei 750 ml bulion si sare daca mai e nevoie.
Dupa ce am adaugat bulionul lasam sa mai fiarba aproximativ 40 minute dupa care adaugam 1 lingura salicil.
Asezam zacusca in borcane, le capsam si le dam la dust uscat (in paturi ) pana a doua zi.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii