Fasolea o punem cu o seara inainte in apa rece. A doua zi o punem la fiert in apa cu sare. In acest timp ne ocupam de restul de ingrediente.
Curatam ceapa si o macinam. Punem intr-o cratita 1/2 l ulei si calim ceapa cu un pic de sare pana aceasta se inmoaie.
Gogosarii ii curatam de samburi, ii spalam apoi ii macinam si ii calim si pe acestia separat pe 1/2 l ulei cu un pic de sare pana pasta se ingroasa (circa 1 ora ii lasam la calit ).
Dupa ce am terminat de calit ceapa si gogosarii separat (asa scurtam timpul de pregatire ), intr-o alta cratita mai mare adaugam ceapa si gogosarii caliti in prealabil apoi adaugam si fasolea fiarta, piperul macinat, si foile de dafin lasand sa fiarba impreuna inca circa 30 minute (timp in care vom amesteca mereu), dupa care adaugam bulionul si sare daca mai e nevoie. Bulion putem adauga mai mult daca vrem ca zacusca sa fie mai acrisoara.
Dupa ce am adaugat si bulionul lasam totul pe foc pentru inca aproximativ 30 minute. Adaugam 1 lingura salicil (sau praf conservant ) amestecam pana se dizolva, asezam zacusca in borcanase si le dam la dunst uscat pana a doua zi.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii