Zacusca

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Zacusca

Ingrediente

  • 4 kg vinete
  • 2 kg ardei kapia
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 750 ml ulei
  • 3-4 frunze de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele,gogosarii si ardeiul capia le-am copt si curatat si le-am lasat la scurs.
Ceapa curatata si spalata am taiat-o solzisor.
Am pus uleiul la incins si am adaugat ceapa.
Cand ceapa s-a inmuiat am adaugam ardeiul taiat si vinetele tocate.
Am pus fruzele de dafin,putina sare si piper apoi am dat cratita la cuptor.
Din cand in cand am scos cratita si am amestecat sa nu se lipeasca legumele.
Cand uleiul s-a ridicat deasupra am adaugat sucul de rosii ,am gustat , am potrivit de sare si am mai lasat la fiert cca 30 de minute.
Am scos frunzele de dafin si am pus zacusca fierbinte in borcanele sterilizate. Le-am pus la bain-marie pentru cca 30 minute. Cand timpul s-a scurs, le-am acoperit cu prosoape groase si am lasat asa pana a doua zi cand s-au racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)