Zacusca

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Zacusca

Ingrediente

  • 4 kg vinete
  • 2 kg ardei kapia
  • 1 kg gogosari
  • 1 kg ceapa
  • 750 ml ulei
  • 3-4 frunze de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vinetele,gogosarii si ardeiul capia le-am copt si curatat si le-am lasat la scurs.
Ceapa curatata si spalata am taiat-o solzisor.
Am pus uleiul la incins si am adaugat ceapa.
Cand ceapa s-a inmuiat am adaugam ardeiul taiat si vinetele tocate.
Am pus fruzele de dafin,putina sare si piper apoi am dat cratita la cuptor.
Din cand in cand am scos cratita si am amestecat sa nu se lipeasca legumele.
Cand uleiul s-a ridicat deasupra am adaugat sucul de rosii ,am gustat , am potrivit de sare si am mai lasat la fiert cca 30 de minute.
Am scos frunzele de dafin si am pus zacusca fierbinte in borcanele sterilizate. Le-am pus la bain-marie pentru cca 30 minute. Cand timpul s-a scurs, le-am acoperit cu prosoape groase si am lasat asa pana a doua zi cand s-au racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici