Taiati varza marunt sau fideluta, gogosarii curatati, in felii si morcovii treceti-i prin razatoarea cu ochiuri mari. Puneti-le laolalta. Adaugati circa 2 maini de sare grunjoasa, chimen, dupa gust si framantati bine.
Dati deoparte pentru 1 ora ca sa-si lase zeama. Stoarceti prin presare intre palme, dar nu foarte mult.
Portionati in pungi de naylon pe care le legati bine la gura. Intepati pungile din loc in loc.
Asezati-le indesate bine intr-un borcan mai mare, unele peste altele, astfel incat zeama lasata de varza din pungi sa le acopere complet. Puneti deasupra o greutate sau cateva bete uscate de marar, in cruce. Puneti capacul si dati la camara.
Asezati fiecare borcan intr-un vas, deoarece la inceputul procesului de murare, continutul va fermenta si va curge. Cand se opreste acest fenomen, stergeti borcanele si etichetati.
Dati la camara in loc racoros. Se poate consuma dupa circa 1-2 luni.
Serviti simpla, ca salata- turnati peste varza ulei, adaugati ceapa rosie, taiata fideluta si amestecati.
Scoateti cate o punga si folositi varza ca muratura (este o salata foarte buna si sanatoasa pe timp de iarna) sau puteti sa o gatiti.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii