1. Pregatirea butoiului
Este necesar un butoi de plastic de 50-60 litri.
Sterilizarea butoiului :
* se umple butoiul pana la jumatate cu apa clocotita si se lasa asa pana se raceste ;
* se scurge de apa ( cu gura in jos );
* se afuma pe interior cu o carpa curata aprinsa ( se acopera si se lasa o jumatate de ora cu fumul in el ! ).
2. Preparare :
* Varza se tine intreaga , o ora, in apa rece cu sare ;
* Conopida se tine o jumatate de ora in apa clocotita cu sare ;
* Se scoate varza si se curata de frunzele de suprafata , degradate ;
* Se scoate miezul din cotorul fiecarei verze ;
* Pe fundul butoiului se aseaza tulpinile de marar ( 2 legaturi ) hreanul ( 2 legaturi ), tulpinile de cimbru ( 2 legaturi )si frunzele de visin ( o jumatate din cantitate ) ;
* Se aseaza varza cu scobitura in sus.In scobitura se pune sare .
* Intercalat se aseaza restul de tulpini si frunze iar la mijlocul butoiului se adauga sfecla rosie taiata felii si restul de hrean . De asemeni , intercalat se introduce si conopida ;
* Peste continut se toarna apa fiarta . Apa se fierbe cu apa in ea ( 1 litru de apa la o lingura de sare ) si se toarna racita in butoi ;
*Se pritoceste astfel :
- la fiecare 2 zile ( primele 2 saptamani );
- la fiecare 4 zile ( din a 4 saptamana incolo ).
Peste varza se aseaza o cruce din lemn de fag sau alta esenta tare si peste ea o piatra mai mare .
Se pastreaza la rece , in pivnita sau beci .
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii