Usturoi Murat

Complexitate
redusa
Usturoi Murat

Ingrediente

  • 700 g usturoi curatat
  • 500 ml apa
  • 200 ml otet de 9 grade
  • 200 g zahar
  • 3 linguri mari sare neiodata (la vrac)
  • 1 lingurita salicil sau praf conservant
  • cate 1 lingurita rasa de Borken pe fiecare borcanas
  • 1 pachet condiment pentru muraturi Fuchs (acesta contine toate condimentele pe care le-am scris mai jos)
  • (sau piper boabe
  • seminte de mustar
  • coriandru
  • foi de dafin
  • ienupar
  • enibahar
  • ardei iute)
  • ardei iuti, doar daca doriti ca muratura sa fie mai picanta

Mod de preparare

Curatam usturoiul si spalam in apa rece cateii de usturoi. Intr-o cratita punem 500 ml apa la fiert impreuna cu 200 ml otet de 9 grade, 200 g zahar, 3 linguri mari sare neiodata si lasam sa fiarba pana se topeste zaharul si sarea. Adaugam si cateii de usturoi si lasam sa dea cateva clocote timp de 1 -2 minute.

Scoatem usturoiul din solutie si ii asezam in borcanase alaturi de ardei iuti sau fara. In fiecare borcan adaugam cate 2 linguri din condimentul pentru muraturi (sau punem cateva boabe de piper, coriandru, 2 frunze dafin, cateva seminte de ienupar...).

La solutia in care am oparit usturoiul adaugam 1 lingurita de salicil (praf conservant). Amestecam pana si acesta se topeste apoi turnam solutia fierbinte peste cateii de usturoi in borcanase. Punem si cate 1 lingurita rasa de borken apoi capsam cu capacele si asezam borcanele in dunst uscat si cand au racit ii asezam in camara. Dupa 3 saptamani, usturoiul este gata murat si se poate consuma alaturi de diverse fripturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni

Prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
4
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
5
Carte de bucate

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie

Prajitura Napoleon este un desert stratificat, format din foi fragede coapte si crema fina de vanilie. Foile sunt pregatite...

Prajitura Napoleon - cel mai delicios desert cu crema de vanilie
Parteneri
Curry de pui
Bucataras.RO

Curry de pui

Curry de pui
Socată reţeta bunicii
Culinar.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri