Puneti la fiert apa cu sare, adaugati cateii de usturoi decojiti si intregi si fierbeti 5 min. Scurgeti-i si lasati la racit, apoi puneti-i in sticle, intercalat cu ardei iute si frunzele de dafin.
Separat, dati in clocot otetul diluat cu 125 ml apa si amestecat cu zahar. Turnati fierbinte peste cateii de usturoi, astfel incat sa acopere bine continutul.
Inchideti ermetic sticlele, dati la dunst uscat, pana se racesc complet.
Depozitati in loc racoros si umbrit.
Se lasa la marinat, cel putin 2 zile, dupa care se pot consuma, dar sunt mai buni dupa 1 luna, dupa ce s-au intrepatruns aromele si usturoiul se mureaza.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii