Am cules sfecla mai mare, dar fara sa aibe fire atoase albe prin ea, am spalat-o si am pus-o in oala, am acoperit cu apa si am fiert. Cand furculita intra usor in sfecla inseamna ca este fiarta. Am lasat la racit.
Intre timp am curatat hreanul si l-am dat pe razatoare (asta a fost treaba sotului nu a mea). Dupa ce s-a racit sfecla, am curatat de coaja si am taiat felii subtiri. Am pus intr-un borcan de 5 kg in straturi alternative, hrean si felii de sfecla. In timpul cand aranjam in borcan sfecla, pe aragaz fierbea apa cu boabele de piper si semintele de chimen, frunzulitele de tarhon si otetul. Cand a dat in fiert apa, am stins aragazul.
Am lasat solutia la racit putin si am dres de sare. Am turnat peste sfecla (prin strecuratoare) solutia de otet + apa, dupa care am pus capacul pe borcan.
O prajitura usor de preparat si excelenta pentru sfarsitul saptamanii.
Cremsnit cu friscaDrobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii