Semipreparate de Tip `Gospodina` - Gulii Umplute

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Semipreparate de Tip `Gospodina` - Gulii Umplute

Ingrediente

  • 450 g carne macinata porc/vita/pui/curcan
  • 10-15-20 gulioare (depinde de marimea lor)
  • 2 cepe mari
  • untura /ulei pentru calit ceapa
  • 150 g orez
  • verdeata frunze (marar
  • patrunjel)
  • sare
  • piper
  • boia (optional)

Mod de preparare

Se pune in cratita uleiul cu ceapa taiata marunt (care a fost spalata si curatata inainte). Se caleste putin dupa care se adauga orezul si putina apa rece. Se tine pe foc amestecand mereu sa nu se prinda de fundul cratitei. Se trage de pe foc, se lasa deoparte la racit si se trece apoi la pasul urmator.

Se ia carnea, se amesteca cu verdeata, sarea, piperul, boiaua (daca folositi), apoi se adauga si orezul, deja racorit. Se amesteca bine dupa care se iau gulioarele. Se curata de coaja, se spala bine si cu ajutorul unei lingurite/cutitas se scobesc. Miezul obtinut nu se arunca, se pune deoparte. Se ia cu lingurita din amestecul de carne, se umplu gulioarele si se pun, una langa alta intr-o punga de plastic, se portioneaza, se eticheteaza, se dateaza si se pun la congelator.

Se pastreaza pana la 6 luni de zile. Cand doriti sa le pregatiti iarna, doar le scoateti din punga, se pun direct in cratita si se fierb. Sosul pentru gulioarele umplute se face cam in felul urmator. . . in putin ulei se pune putina faina, se caleste, se stinge cu supa de oase si cu bulion, se potriveste de sare si se fierbe 30 de minute, apoi se toarna peste guliile care fierb in apa, se dau la cuptor pentru 45 de minute.

Se servesc cu smantana sau cu iaurt pe deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Chec cu ciocolata
3
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata